0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 2. 2017

Skeptic, The (2009)

Být skeptický vůči tomuto domu, se vám zrovna moc nevyplatí…

Právník Bryan Becket momentálně neprochází zrovna úspěšných obdobím a to především co se rodinného života týče. S manželkou procházejí krizí, má problémy se spaním a i v práci se na něj někteří kolegové dívají skrze prsty. Nyní se dozvídá, že jeho teta zemřela a on jako jediný příbuzný si hodlá dělat nárok na starý viktoriánský dům, ve kterém prožil kus svého dětství. Ke svému zděšení však zjišťuje, že v závěti jej stará dáma odkázala jistému ústavu zabývajícímu se nadpřirozenými silami a studií mysli. Od doktora Sheparda se dozví, že jeho teta byla přesvědčená o tom, že v domě straší. Této teorii Bryan nevěří, protože co se týká nadpřirozena a duchů je dost skeptický. Spíše to vypadá, že si zdejší institut jen vymýšlí báchorky a on je rozhodnutý celé věci přijít na kloub. I proto se nastěhuje do domu, než se vyřeší dědictví, ale in brzy pocítí na vlastní kůži, že s tímto místem není všechno v pořádku…



Český název: Prokletý
Režie: Tennyson Bardwell
Rok výroby: 2009
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Tim Daly...(Bryan Becket)
Zoe Saldana...(Cassie)
Tom Arnold...(Sully)
Edward Herrmann...(Dr. Shepard)
Andrea Roth...(Robin Becket)
Robert Prosky...(otec Wymond)
...a další


Ještě do nedávna jsem neměl o tomto filmu ani tušení. Teprve při prohlížení biografie Roberta Proskyho, došlo k zaregistrování jeho existence a tak jsem si ho samozřejmě musel obstarat. Přece jenom poslední film mého oblíbeného herce, jsem si nesměl nechat ujít. Nedbal jsem nízkého hodnocení, což se ukázalo býti velkou chybou. Nejde sice vyloženě o špatný film, ale tato duchařina postrádá pořádnou šťávu v podobě solidní atmosféry i napětí. Sice se tu objeví několik náznaků, ale jinak je to ve svém subžánru taková „slabší kávička“.

Přitom skrytý potenciál se tu přímo vybízel, aby Bardwell rozpoutal pořádné mysteriozní orgie. Skeptický hlavní hrdina, pochmurná minulost starého domu, několik lekacích scén – jen to chtělo více režisérského umu. Některé pasáže totiž byly neskutečně nezáživné a na můj vkus až moc ukecané. Dal bych přednost spíše budování pořádné atmosféry a dech beroucímu závěru, jenže to bych chtěl už asi moc. Co taky čekat od někoho, kdo měl na svém kontě jen jednu ušmudlanou komedii.

Přestože se tu objevilo docela pestré herecké obsazení, nebyl jsem nějak závratně oslněný, ani co se hereckých výkonů týká. Tim Daly sice zachraňoval, co se dalo – jeho postava byla taky jako jediná něčím zajímavá, ale kdo dál? Robert Prosky tu hrál druhé housle a Zoe Saldana to nejlepší ze sebe nechala v Avataru. Zde byla její postava spíše k smíchu. Což byla velká škoda. No a jelikož i já bývám často dost skeptický, tak tomuto filmu nedám ani průměrné ohodnocení. Protože si jej prostě nezaslouží!

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat