0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 2. 2017

Night of the Comet (1984)

Mělo jít o nezapomenutelnou přírodní podívanou. Místo toho průlet komety zavinil další apokalypsu a pro hrstku přeživších nastávají opravdu těžké chvíle...

Několik dní před vánočními svátky se schyluje k nezapomenutelné podívané pro většinu lidí na naší planetě. V blízkosti Země proletí kometa a tento úkaz bude viditelný i pro obyčejné oko smrtelníka. Jenomže nastane něco, s čím nikdo nepočítal. Když se ráno vzbudí sestry Regina a Samantha, které si přece jenom nechali tento úkaz ujít (každá z jiných důvodů), zjistí že všichni lidé, kteří byli vystaveni působení komety zmizeli a zůstali po nich jen jejich šaty a podivný prach. Tedy ne všichni, protože někteří se proměnili v krvelačná monstra. Obě dívky se pustí do průzkumu liduprázdného města, protože chtějí zjistit, zda neměl někdo podobné „štěstí“ a nezůstal naživu. Jenomže kromě „proměněných“ zde na ně čeká i celá řada jiných nebezpečí…



Český název: Zkázonosná kometa / Noc komety
Režie: Thom Eberhardt
Rok výroby: 1984
Délka: 95 min
Země: USA

Hrají:
Catherine Mary Stewart...(Regina)
Kelli Maroney...(Samantha)
Robert Beltran...(Hector)
Mary Woronov...(Audrey)
Geoffrey Lewis...(Carter)
...a další


Filmy s post-apokalyptickým scénářem sice nepatří mezi moje nejvyhledávanější, ale občas se rád podívám i na ně. Když jsem tedy konečně narazil na tento kousek, který jsem viděl už hodně dávno – musel jsem si jej prostě pustit znovu a osvěžit si paměť. Bohužel na mě tato směsice scifi – komedie a špetky hororu už tolik nezapůsobila. Spíše bych řekl, že šlo o dost „slabou kávičku“, tedy hlavně co se hororového žánru týče. Samotný námět přitom nevypadal vůbec špatně, jenže film jako celek měl neuvěřitelnou rezervu a to doslova na všech frontách.

Zvláště když nás začátek příjemně navnadí a to hned prvotním seznámením s naší ústřední dvojicí. Obě sestry jsou nejen pohledné, ale i správným způsobem trhlé – což mohlo jen dopomoci vytvořit skvělou scifi hororovou komedii. Jenže to by se museli tvůrci více soustředit na vytvoření potřebné atmosféry. Bohužel nadržený divák si musí vystačit s načervenalým obrazem znázorňující vliv komety a několika „proměněnými“. Ti však většinou úřadů mimo záběr kamery, takže si musíme opět vystačit s našimi sestrami a jejich novým kamarádem Hectorem. Přitom liduprázdné ulice a budovy nabízely celou škálu nejrůznějších možností, jak film ještě více okořenit.

Jenže to by museli mít tvůrci pořádné koule, takhle se raději začnou věnovat módní přehlídce v obchoďáku a následnému nesmyslnému chování agresorů. Ona celkově tu byla logika v některých pasážích (situacích) dost na štíru. Kupříkladu oni vědci měli film ještě více okořenit, ale spíše se postarali ještě o větší chaos a popravdě i nudu. Na to že mělo jít o vědecké kapacity, se chovali dost stupidně. Takže jediné co můžu opravdu vyzdvihnout, byli herecké výkony Catherine Mary Stewart a Kelli Maroney. Nejenom že byly celkem pohledné, ale zároveň jsem se hlavně díky nim i několikrát pobavil. Pokud bych měl tedy přejít k závěrečnému hodnocení – budu muset dost váhat. Po hororové stránce to bylo opravdu dost slabé a jediné co to zachraňuje od podprůměru je zajímavý začátek a několik humorných situací.

Hodnocení:
Takže opravdu váhám mezi 40-50%.

Žádné komentáře:

Okomentovat