0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 2. 2017

Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, The (2008)

Rick O'Connell a jeho povedená rodinka se tentokrát budou muset postavit obávanému čínskému císaři, který povstal z mrtvých, aby si znovu podrobil celý svět…

Rick a Evelyn se po svých dobrodružných výpravách a bojích s Imhotepem natrvalo usadili ve svém honosném sídle v Londýně a začali žít poněkud nudným životem. Přestože oba dělají, že je vše v pořádku, jde na nich vidět, jak jim chybí život dobrodruhů. Nyní dostanou lákavou nabídku, aby dopravili do Šanghaje vzácný artefakt. Sice dělají drahoty, ale nakonec ji přijmou. Mohou alespoň navštívit Jonathana, který si tam otevřel noční podnik i svého syna Alexe, který dál pokračuje v jejich šlépějích. Zrovna se mu podařil velký objev a to v podobě odkrytí hrobky despotického tyrana – čínského císaře a jeho obrovské armády. Jenomže nikdo nemá ani tušení, že se o vzácném objevu dozvěděl i jistý generál, který touží oživit císaře a znovu nastolit jeho krutovládu. O’Connellovi se tak znovu ocitají v ohrožení života, ale ani tentokrát nebudou na záchranu světa sami…



Český název: Mumie: Hrob Dračího císaře
Režie: Rob Cohen
Rok výroby: 2008
Délka: 112 min
Země: USA / Německo / Čína

Hrají:
Brendan Fraser...(Rick O'Connell)
Maria Bello...(Evelyn O'Connell)
Luke Ford...(Alex O'Connell)
John Hannah...(Jonathan Carnahan)
Isabella Leong...(Lin)
Jet Li...(císař)
...a další


Uběhlo sedm let od doby, kdy vzniklo pokračování úspěšné akční fantasy Mumie a věrní fanoušci této série se konečně dočkali dalšího dílu. Byl to ovšem krok správným směrem? Již dvojka byla hodně průměrnou podívanou a popravdě musím říct, že trojka je bezesporu nejhorším dílem celé série. Stephen Sommers tentokrát přenechal režisérské křeslo Robu Cohenovi, ale na filmu se podílel alespoň coby jeden z producentů. Jenomže ani jeho kolega nedokázal navázat na úspěch jedničky.

Dějově mě to sice docela zaujalo, ale samotné zpracování hodně pokulhává za mým očekáváním. Příběh o krutém císaři a jeho obrovské armádě, které postihne „krutá“ kletba – nu proč ne. Jenomže jedním z největších problémů byl úpadek některých důležitých postav, které nás provází napříč celou sérií. Fraser tu už nehrál tak významnou roli, jako tomu bylo minule a musel se o pozornost dělit se svým teď již dospělým synem. Což se ukázalo býti obrovským problémem, protože Luke Ford prostě neměl na to, aby se z něj stal hlavní tahoun celého filmu a jeho postava se svému otci prostě nemohla vyrovnat. No a ani Jonathan už nebyl, to co býval. Sice dokázal vypotit několik humorných hlášek, ale i zde to značně vrzalo.

Což samozřejmě způsobilo i úpadek humorné podstaty tohoto dobrodružství. Přestože se tu objevilo hned několik srandovních momentů – byl jsem zvyklý na mnohem větší příděl. Navíc za největší omyl považuji, obsazení Marie Bello do role Evelyn. Přestože mi jako herečka nějak nevadí, tak Rachel Weisz se jí prostě nahradit nepodařilo. No ani po stránce triků to tentokrát nebyla žádná velká sláva. Digitální sněžní Yettiové ani dvě armády nemrtvých mě nějak závratně neokouzlili. Trojka už prostě nedosahuje v mých očích ani průměrné kvality a podle toho bude vypadat i mé hodnocení. Tohle už prostě znovu vidět nepotřebuji.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat