0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 2. 2017

Final Destination 3 (2006)

Ocitneš li se na seznamu SMRTI, nepřestane, dokud tě nedostane!!!  

Wendy se společně se svým přítelem a několika kamarády vydává do zábavního parku, aby si zde kromě zábavy pořídila i několik fotek pro školní ročenku. Po celou dobu má však divný pocit a zprvu jej dává do spojitosti se svým strachem. Jenomže ve chvíli kdy přijdou k obrovské horské dráze, se stane něco děsivého. Má hrůznou vidinu vlastní smrti i zkázy celé dráhy. Propadne panice a snaží se všechny varovat, aby vystoupili. Obsluha však nemá pro její řeči pochopení a je z atrakce vyvedena. Společně s ní vystoupí i její kamarád Kevin a několik dalších lidí, které vystrašilo její chování. Jenomže během okamžiku skutečně dojde k tragédii a při vykolejení soupravy zemře několik lidí včetně jejího přítele i nejlepší kamarádky. Aniž by si to Wendy zprvu uvědomovala, narušila plán SMRTI, která si nyní pro všechny přeživší připravila nová muka…



Český název: Nezvratný osud 3
Režie: James Wong
Rok výroby: 2006
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Mary Elizabeth Winstead...(Wendy Christensen)
Ryan Merriman...(Kevin Fischer)
Kris Lemche...(Ian McKinley)
Alexz Johnson...(Erin)
Amanda Crew...(Julie Christensen)
Crystal Lowe...(Ashlyn Halperin)

...a další


Po šesti letech se režisér Wong rozhodl vrátit k sérii Nezvratného osudu a pokusil se navázat na vysokou laťku úrovně, kterou sám tehdy vytvořil. Po pádu letadla a tragédii na dálnici musel samozřejmě scénárista přijít s něčím novým a jak už bývá u této série dobrým zvykem, podařilo se mu i tentokrát stvořit docela zajímavý příběh, plný smrti a brutálních skonů většiny postav. Teď bylo na režisérovi, aby dokázal vytvořit potřebnou atmosféru a společně s týmem specialistů i dobré speciální efekty. Bez nich by se to totiž rozhodně neobešlo.

Třetí Nezvratný Osud je sice o trochu slabší než jeho předchůdci, ale pořád se jedná o průměrnou podívanou, která vás nezklame. Zvláště díky tomu, že se zde pořádně přitvrdilo. Brutalita se oproti minulým dílům vyšplhala ještě o stupínek výše a přesně tohle mám rád. Je ovšem pravdou, že občas se nechali tvůrci až moc strhnout svou představivostí a některé situace byly dost nereálné. Kupříkladu scéna ze solária byla po estetické stránce pěkná (kdo by se taky nepodíval na dvě polonahé děvčata), ale jejich skon byl už dost přitažený za vlasy. Chvíli jsem v podobném zařízení pracoval, takže vím o čem mluvím (i když je pravda, že v USA je asi možné „všechno“).

Co se hereckých výkonů týká, tak tady jsem byl taky lehce rozladěný. Mary Elizabeth Winstead předvedla svůj stabilní výkon, ale neměla vedle sebe žádnou výraznější podporu. Všichni ostatní si jen odbyli svou účast, aniž by přidali něco navíc (nepočítám do toho ty dvě slečny a jejich vnady…). Nicméně tento film neurazí a dá se v něm nalézt i několik velice zdařilých scén. Byl jsem a vždy budu velkým fandou této série. Takže za mě lepší průměr.


Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat