0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 2. 2017

Don't Let Him In (2011)

 Britský slasher o „stromovém chirurgovi“, který vás rozhodně nevyděsí…

Mladý pár Page s Calvinem se rozhodnou vyrazit na venkov, aby zde strávili několik dní odpočinku. Společně s nimi se do rodného kraje vydává i Calvinova sestra Mandy, se svým novým objevem Tristanem. Již během cesty je však jasné, že idylický víkend to zrovna nebude. Nesympatický Tristan totiž není zrovna kamarád do nepohody a má ke všemu nejrůznější připomínky. Na náladě jim ani nepřidá varování místního policisty, který jim poví o sériovém vrahovi, přezdívanému „stromový chirurg“, jenž začal v kraji řádit. Své oběti rozřeže a následně části jejich těl zavěšuje různě po lese. Jsou však skálopevně rozhodnuti, že zde zůstanou a hned první noc budou svého rozhodnutí litovat…



Český název: Hrůza v lese
Režie: Kelly Smith
Rok výroby: 2011
Délka: 76 min
Země: Velká Británie

Hrají:
Sophie Linfield...(Paige)
Rhys Meredith...(Calvin)
Gemma Harvey...(Mandy)
Gordon Alexander...(Tristan)
Sam Hazeldine...(Shawn)
...a další


Jak již samotný obsah napovídá, rozhodně nejde o nikterak originální námět, který by na poli slasheru odstartoval nějakou revoluci. Když se navíc podíváte na nepříliš lichotivé internetové hodnocení, je vám hned jasné, že tentokrát se český překladatel ani moc nemýlil. Nejde sice o vyložený odpad, ale na moc světlých okamžiků jsem tu tentokrát nenarazil ani já. Každopádně se z toho dalo vytřískat mnohem víc, protože obrovské rezervy jsou tu viditelné na všech frontách.

Jako první bych začal u přeobsazení jednotlivých rolí, protože valná většina zúčastněných předvedla doslova otřesné výkony. O jejich přehrávání asi netřeba více diskutovat. Dále bych pokračoval na vypilování scénáře a samozřejmě zvláště na charakteristikách jednotlivých postav. Kromě Tristana (který byl celkem slušný arogantní parchant), se mi tu nelíbil vůbec nikdo. Všichni ostatní byli naprosto mdlí, bez špetky charisma a jejich smrti jsem ani nějak zvlášť neprožíval. Však samotné mord scény, jsou kapitolou samy o sobě.

Nepříliš povedená kamera a střih, jen podtrhli celkový zmar, který jsem z toho všeho cítil. Vždyť se dalo tak krásně vytěžit z toho všeho mnohem víc! Okolní lesy, sadistický vrah, jenže to by se tvůrce musel snažit navodit alespoň potřebnou dávku atmosféry a napětí. Místo toho se tu však na nás valí jedna nelogičnost za druhou a ze stupidního chování postav se už stalo jen vyvětralé klišé. Musíme tak vzít povděkem alespoň trochou toho céčkové gore a scénou u rybníka. Samotný závěr mi pak sice trošku zlepšil náladu, ale i toto amatérské provedení bylo spíše k smíchu.

Hrůza v lese tak zaujme snad jen slušným hudebním doprovodem, který má na svědomí Samuel Karl Bohn a jednou povedenou vraždou. Což je na hororový film opravdu málo. Chtělo to výrazně ubrat na stupiditě a přidat na brutalitě, jenže to bych chtěl už příliš. V porovnání se spoustou jiných slasherů, je to hodně velký podprůměr. Tentokrát mě Britové dost zklamali. 

Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat