0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 1. 2017

Vampires: Los Muertos (2002)

 Jon Bon Jovi coby lovec upírů se vydává do Mexika, aby udělal přítrž jejich řádění…

Derek Bliss patří mezi nejlepší lovce upírů. Nyní se mu ozve jeho spojka, která má pro něj novou práci. Anonymní zákazník si jej chce najmout, aby se vydal do Mexika, kde se údajně snaží vůdkyně upírů Una založit silnou kolonii a „líheň“ upírů. Navíc se všemožně snaží najít způsob, jak přežít i na slunci. Dopomoci jí zastavit, mu má speciální tým, který si však musí nejprve sestavit. Jenomže jakoby upíři věděli o jeho cíli a jsou všude před ním. Většina ostatních lovců upírů je mrtvá dřív, než je stačí Derek kontaktovat a tak musí do týmu přijmout obyčejné lidi. Mladého chlapce, přeživšího kněze a Zoey, ženu která však byla pokousána upírem. Ta však užívá speciální lék, který ji pomáhá udržet lačnost po krvi na uzdě. K této povedené partičce se přidává další lovec upírů Ray a všichni společně se tedy vydávají postavit krvežíznivým upírům…



Český název: Upíři 2: Nemrtví
Režie: Tommy Lee Wallace
Rok výroby: 2002
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Jon Bon Jovi...(Derek Bliss)
Natasha Gregson Wagner...(Zoey)
Diego Luna...(Sancho)
Darius McCrary...(Ray Collins)
Arly Jover...(Una)
Cristián de la Fuente...(Rodrigo)
...a další


Už je to nějaký ten pátek, co jsem měl tu čest vidět původní Upíry od Johna Carpentera. Tento díl se mi docela líbil, ale obě ostatní pokračování už za moc nestojí. Dvojka mi jako jediná chybí na tomto blogu a tak dnes uzrál čas, abych to napravil. Bohužel se Carpenter podepsal jen pod produkci a režisérské křeslo přepustil svému známému (Tommy Lee Wallace ), což nebylo vůbec šťastné řešení. On je totiž přesně tím typem režiséra, který se jen snaží přiživit na známých sériích (viz Halloween 3), ale spíše jim udělá jen ostudu a pošpiní jejich dobré jméno.

Nevím jestli je to jen jeho neschopností, nebo má prostě jen smůlu, každopádně zatím jsem snad ještě nenarazil na žádný film, který by se mi doopravdy líbil. Každopádně tady byla asi největší chyba ta, že mu Carpenter přenechal i post scénáristy. Tahle se z toho stala jen přehlídka toho nejhoršího klišé a do očí bijících nelogičností, jaké si jen dokážete představit. Nechci se jen opičit po názorech ostatních, ale i mě přišla ta kuřba v poušti vrcholem stupidity. O úrovni některých dialogů raději ani mluvit nebudu. Představte si, že se postavíte před zvláštní školu a bude poslouchat rozhovory mezi jednotlivými žáky nepříliš velké inteligence.

Navíc jsem netušil, že upírům stačí ke spánku si lehnout v kostele na zem, nebo se zahrabat v poušti do písku. Hlavním tahákem filmu se měl stát známý zpěvák Jon Bon Jovi. Jeho přítomnost jsem sice moc nepochopil, ale asi je režisér jeho dobrý kamarád. Každopádně si v rámci svých možností nevedl zas až tak špatně, jako většina jeho kolegů. No a co se týká speciálních efektů? To byla jedna velká bída. Pokud však nejste vůbec nároční a spokojíte se i s opravdovým minimem krvavých cákanců, gumovými hlavami a ochotnických soubojů, budete možná spokojeni. Tento film patří mezi ty nejslabší upířiny, které jsem zatím viděl.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat