0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 1. 2017

Stay Alive (2006)

 Principem většiny her je dostat se do cíle a zůstat na živu. Tahle však udělá vše proto, aby se vám to nepovedlo!

Když Hutche kontaktuje jeho kamarád Loomis a poví mu o nové hře Stay Alive, nemá ani tušení, že o několik hodin později bude nalezen mrtev i se dvěma spolubydlícími. Na jeho pohřbu dostane Hutch od kamarádovy sestry krabici s hrami a tak se společně s několika známými rozhodne hororovou novinku si zahrát. Principem hry je samozřejmě zůstat na živu – ovšem toto zdělení má dvojsmysl, což brzy pocítí na vlastní kůži. Vypadá to totiž, že jakmile v ní zemřete, přijdete o život i v reálu. Nesmysl, nebo děsivá skutečnost? To brzy pocítí na vlastní kůži, když začnou jeden po druhém umírat za podivných okolností. Jak je totiž možné, že každý kdo hrál hru, zemře přesně tak, jak tomu bylo v samotné hře?…



Režie: William Brent Bell
Rok výroby: 2006
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Jon Foster...(Hutch)
Samaire Armstrong...(Abigail)
Frankie Muniz...(Swink)
Sophia Bush...(October)
Jimmi Simpson...(Phineus)
...a další


Na internetu i v televizi nás často varují, že hry mají neblahý vliv na lidské chování (především pak akční střílečky a následné masakry v amerických školách) a něco na tom bude asi pravdy. Já sám si občas nějaké to RPG zahraji, ale že by to na mě zanechalo nějaké následky, se říci určitě nedá. Každopádně podobnou hru bych si klidně zahrál. A popravdě ani s tímto filmem nemám žádné problémy. Přestože divácké ohlasy na něj nejsou zrovna dvakrát lichotivé. Jde o průměrné béčko, které sice zrovna dvakrát nenadchne, ale rozhodně ani neurazí.

Tento kousek má dozajista zajímavý námět a netradiční „oživení“ příběhu o Čachtické paní (Bathory) musím tvůrcům přičíst k dobru. Stejně jako speciální efekty, které nejsou zrovna nejhorší. Je ovšem pravdou, že samotná hra na mě udělala mnohem větší dojem, nežli samotná realita (ve filmu). Příběh má však slušné tempo, zbytečně nenudí a hlavně každou chvíli někdo umře. To já mám samozřejmě rád. I proto byla docela škoda, že se tento kousek nedočkal větší divácké přízně. Snad kdyby tam bylo více krve a ubylo vražd mimo záběr kamery…

Herecké výkony jsou rovněž na přijatelné úrovni a přestože šlo v mých očích většinou o neznámé tváře, byl jsem z nich docela překvapený. Žádné ochotnické představení se z jejich strany nekonalo. Naštěstí. Stay Alive si tak v klidu zařadím mezi filmy, které jsem určitě neviděl naposledy. Pokud máte rádi podobné „oddychovky“, neměli by jste jej nechat bez povšimnutí. Když už nic jiného, tak ta hra se vám bude líbit určitě! 

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat