0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 1. 2017

Monster High (1989)

Přišel, aby zničil planetu Zemi. Studenti jedné školy se však nehodlají vzdát bez boje...

Montgomery Sterling High School vypadá na první pohled jako každá jiná. Nadržení studenti a studenky, sem tam nějaký ten objekt na šikanování, lehké drogy, ujetí učitelé i počítačoví maniaci. Nikdo z nich však nemá ani tušení, že se blíží soudný den. Kdesi ve vesmíru se chystá plán na vyhubení planety Země, který ovšem naruší dvojice zlodějů, která se chtěla zmocnit mocné zbraně ukryté v bedně. Při zpackané loupeži jsou však nuceni se teleportovat a skončí právě na naší planetě. V bedně však nebyla žádná zbraň, nýbrž jistý pan Armageddon, který se ihned pustí do pustošení místní školy. Kromě své záliby oživovat nejrůznější monstra a příšery má i slabost pro mladé dívky a sexuální vzrušení všeho druhu. To dokáže přenést i na přítomnou omladinu. Školní outsider Norm však nehodlá nečině přihlížet, jak jeho známí jeden po druhém mizí, či umírají přímo před jeho očima. Přestože se mu strachem svírá zadek, je rozhodnutý zachránit lidstvo i pohlednou Candice…



Český název: Vesmírná střední
Režie: Rudy Poe
Rok výroby: 1989
Délka: 84 min
Země: USA

Hrají:
Dean Iandoli...(Norm Median)
Diana Frank...(Candice Cain)
Doug Kerzner...(Orson 'O.D.' Davis)
Robert Lind...(Dume)
Sean Haines...(Glume)
David Marriott...(pan Armageddon)
...a další


Koncem osmdesátých let bylo celkem v oblibě točit ujeté komedie všeho druhu a to nejen co se hororového žánru týče. Monster Hight je toho zdárným příkladem, protože zde se skloubilo hned několik žánrů najednou. Kromě trashové céčkové podívané tu máme i příchuť scifi a komedie. Mnohým však při sledování této bizarnosti doslova ztrpkne úsměv na tváři. Přece jenom jde o věc, která si dělá srandu sama ze sebe a nebere se vůbec vážně. Otázkou však zůstává, jestli zvolený styl humoru byl tou nejšťastnější volbou.

Zvláště když většina zúčastněných předváděla něco, co se snad ani při troše dobré vůle nedá přirovnat k hereckým výkonům. Na druhou stranu se tu nešetřilo morbidními situacemi ani nahotou. Lehce erotické jiskření navíc podtrhla pohledná představitelka Candice – vůbec se nedivím, že kvůli ní hučelo „v klacku“ nejen místním mladíkům, ale i vesmírným stvořením. Navíc musím pochválit i některé mord scény, které byly hodně kreativní. Kromě pana Armageddona tu totiž budou řádit i zombie, mumie, gigantické konopí či vražedný computer. Jen ti dva galaktičtí zloději vypadali dost trapně.

Kvalita scénáře jako celku tu však byla dost na štíru. Najde se tu docela velké množství hluchých míst a trapného klišé, které výrazně ovlivnili kvalitu filmu. Jak už jsem však poznamenal, tohle rozhodně není pro každého. Většina z vás bude zřejmě značně znechucena, ale pokud vypnete mozkové buňky, možná si tuto blbost užijete. Já se místy nudil, místy pobavil, takže to ve finále vidím na čistý průměr. Je však pravda, že tohle není nic, co bych si musel pouštět pořád dokola. Přesto závěrečný basketbalový zápas o planetu Zemi stojí za to vidět!

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat