0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 1. 2017

Idle Hands (1999)

 Ztřeštěná hororová komedie o posedlé ruce, drogách a nadržených teenagerech…

Právě je Halloween a blíží se školní ples. Mladý teenager Anton to má však na háku, ostatně úplně stejně jako celý život. Do školy moc nechodí, víc než učebnice jej láká život povaleče a hulení marihuany. Jediné co jej nechává v klidu, je pohledná sousedka Molly a jeho dva kamarádi Mick a Pnub. I proto si hned nevšimne, že zmizeli jeho rodiče a v televizi již několik dní policie varuje místní občany před sériovým vrahem, který má už na svědomí několik jeho sousedů a známých. Teprve ve chvíli kdy konečně zaregistruje krev v domě a nalezne těla svých rodičů, se jej zmocní strach a bezmoc. Jenže ve chvíli kdy si uvědomí, že vrahem je nejspíš on sám, je už pozdě. Jeho ruky se zmocnily síly zla, které touží po další krvi. A tak se stane, že dalšími obětmi se stávají jeho dva nejlepší přátelé. Anton je rozhodnutý tohle šílenství zastavit a hodlá se své ruky zbavit jednou provždy. Jenomže posedlá ruka se nehodlá vzdát bez boje a mrtvých začne přibývat. Naštěstí se ze záhrobí vracejí Pnub a Mick, aby mu pomohli dřív, než useknutá ruka zavraždí i jeho milovanou Molly…



Český název: Ruka zabiják
Režie: Rodman Flender
Rok výroby: 1999
Délka: 92 min
Země: USA

Hrají:
Devon Sawa...(Anton Tobias)
Elden Henson...(Pnub)
Seth Green...(Mick)
Jessica Alba...(Molly)
Vivica A. Fox...(Debi LeCure)
...a další


Ujeté americké komedie sice zrovna moc nevyhledávám, ale když se k tomu přimíchá i pořádná porce černého humoru a špetka hororové atmosféry, nejsem většinou proti. Tento kousek sice nikdy nebude patřit mezi klenoty hororových komedií, ale docela jsem se při jeho sledování pobavil. O tom že to je kravina, se však asi nemá cenu moc bavit. Každopádně svůj účel to splnilo. Zvláště když se potřebujete během zimního večera trochu odreagovat a nejste moc nároční. Každopádně mám velké podezření, že většina zúčastněných byla během celého natáčení opravdu pod vlivem zakázaných látek.

Nenechte se však mýlit, tu a tam se tu objeví i náznaky hororové atmosféry, takže nebudete ochuzeni ani o ní. Nicméně hlavním principem tohoto filmu byl hlavně černý humor a ten tu na nás čekal snad v každé scéně. Již samotný začátek nám ukáže, že o morbidní chvilky tu rozhodně nouze nebude. Dokonce se tu objeví i několik lehce zvrácených situací (nikoliv však erotických – to se zas nenechte mýlit). Posedlá ruka totiž kromě mordu dokáže být i pěkně proradná ručka šmátralka. Na své přijdou i fandové skupiny Offspring.

Navíc nikdy nepohrdnu mrknout na ladné křivky J. Alby. Tuhle sexy kost sice z moc filmů neznám, ale rozhodně patřila k opravdovým ozdobám této úchylárny. Nejlepší na celém filmu však byli ti dva vyhulové, co je mladý zabil a sexy jeptiška. Právě oba pánové se postarali o většinu zábavy a pozvedli celkovou úroveň filmu. Idle Hands tak rozhodně nezatracuji a určitě jsem tento kousek neviděl naposledy. Zábavný, morbidní, zvrácený – přesně to, co potřebuji k odreagování.

Hodnocení:
60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat