0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 1. 2017

Hatchet (2006)

Victor Crowley přichází na scénu! Obrazovka zrudne krví a lidské údy budou létat do všech světových stran…

Ben společně se svým nejlepším kamarádem Marcusem a několika známými slaví Mardi Gras v ulicích New Orleans. No on se sice moc nebaví, protože se nedávno rozešel s přítelkyní, ale ostatní měli nápad, že alespoň na chvíli příjde na jiné myšlenky. Mnohem více než tato karnevalová zábava jej láká strašidelný výlet do místních bažin, o kterém slyšel zajímavé reference. I přes Marcusovu nelibost si oba zaplatí vyjížďku lodí u pochybné agentury a společně s několika dalšími turisty vyráží vstříc dobrodružství. Ukáže se však, že jejich průvodce Shawn je však jen obyčejný podvodník, který tohoto o tomto místě moc neví a co je horší, nabourá jejich člun. Všichni jsou tak nuceni vylézt na břeh a přes močály se vydat zpět co civilizace. Jediná kdo má z této cesty špatný pocit je místní dívka Marybeth, která jim poví děsivou historku o znetvořeném Victoru Crowleym a jeho pomstychtivém duchu, který obývá zdejší místo. Ostatní velmi záhy pochopí, že na této historce je kus pravdy a to doslova na vlastní kůži. Znetvořené monstrum s ostrou sekyrou totiž nemá rádo žádné vetřelce na svém teritoriu a počet přeživších se začne rapidně zmenšovat…



Český název: Sekera
Režie: Adam Green
Rok výroby: 2006
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Tamara Feldman...(Marybeth)
Joel David Moore...(Ben)
Deon Richmond...(Marcus)
Mercedes McNab...(Misty)
Joleigh Fioravanti...(Jenna)
Kane Hodder...(Victor Crowley)
...a další


Na úvod je potřeba říci, že první díl této série je především hororovou komedií, která formou černého humoru a laciného gore vzdává poctu starým dobrým slasherům. I proto se divím, že jej lidi moc dobře nepřijali a často tuto zábavnou podívanou doslova zatratili nízkým hodnocením. Já byl však nadmíru spokojený a osobně tento film řadím hodně vysoko na svém žebříčku oblíbenosti. Tahle hororová slasher komedie mě dostala především svými hláškami, které z úst vypouštěly ty dvě adeptky na soft porno a morbidním černým humorem, který se tu na nás valil doslova ze všech stran.

Nenajdeme zde sice žádné oslnivé herecké výkony a většina postav tu byla jen do počtu, ale to už tak u podobných filmů většinou bývá. Tím však nechci v žádném případě tvrdit, že by šlo o nějaké ochotnické představení. Tamara Feldman si vedla docela obstojně a trošku mě mrzelo, že odmítla hrát v dalších pokračováních. Joel David Moore ji skvěle doplňoval a zbytek – no tak ten tu byl dopočtu. Nenechte se však mýlit, ve vedlejších rolích se zde sice objevila hned dvojice známých herců Tony Todd a Robert Englund, ale tihle dva zde posloužili především jako dobrý reklamní trik. Jejich setrvání ve filmu mělo doslova jepičí život.

Hlavní prim tu totiž hrál Kane Hodder, který v minulosti ztvárnil například Jasona Voorheese v Pátku 13. Tahle hora masa a svalů na sebe tentokrát navlékla znetvořenou gumovou masku, do ruky dostala ostrou sekeru a mohlo se jít na věc. Béčkové gore a hektolitry umělé krve tu samozřejmě nesměli chybět a to v míře opravdu vrchovaté. Lidské údy i hlavy lítali do všech světových stran a přesně tohle mám na podobných filmech rád. I proto jim odpustím i trochu té gumovitosti. Objevilo se tu sice několik nudnějších pasáží, ale jinak měla atmosféra ten správný morbidní nádech a já nemůžu jinak, než dát nadprůměrné hodnocení. Možná mě budete mít za blázna, ale já tuhle sérii prostě žeru.

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat