0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 1. 2017

Ghostquake (2012)

Zachránit nebohé studenty před dvojicí krvelačných duchů, může jen drsný školník Danny Trejo.

Na soukromé škole Holloman High School v New England se místní studenti připravují na blížící se zkoušky i školní ples. Jedním z nich je i ostýchavý Quentin, kterého si dobírají nejen jeho spolužáci, ale především jeden z učitelů. Ten totiž ví, že jeho dědečkem byl bývalý ředitel Danforth, který se zajímal o okultní vědu a jeho rodina si raději změnila příjmení, aby s ním už nebyla spojována. Mladík má ve svém vlastnictví několik zlatých mincí, z nichž jedna způsobí při kontaktu se zemí slabé zemětřesení. To umožní dvojici pomstychtivých duchů dostat se na svobodu a ti tak můžou začít rozsévat zkázu v prostorách školy. Kromě skupinky studentů v ní zůstane uvězněno i několik učitelů a školník. Ten jediný ví, jak se tohle vražedné šílenství dá zastavit…



Český název: Duchotřesení
Režie: Jeffrey Scott Lando
Rok výroby: 2012
Délka: 84 min
Země: USA
Alternativní název: Haunted High

Hrají:
Jonathan Baron...(Quentin)
Lauren Pennington...(Whitney)
Chelsea Morgan Thomas...(Amber)
Danny Trejo...(Ortiz)
M.C. Gainey...(Danforth)
...a další


Lando nikdy nepatřil a asi nikdy ani nebude patřit mezi dobré režiséry, takže jsem od tohoto televizního hororu od Syfy nečekal absolutně nic. A taky jsem skoro nic nedostal, takže já určitě žádné velké zklamání nepocítil. Tyhle céčkové braky jsou jen pračkou peněz a předháněním Syfy s Asylum o natočení co možná nejvíc stupidní podívané. Občas se sice mezi nimi urodí i něco poživatelného, ale tohle rozhodně není ten příklad. Pokud však nejste příliš náročný divák a hledáte něco, u čeho by jste mohli v poklidu usnout, je Ghostquake tou správnou volbou.

Nuda je tu totiž všudypřítomná a to i přesto, že tu „zařve“ docela slušný počet postav. Většinou však mimo záběr kamery, takže si divák musí vystačit jen se hrou stínů, nebo vlastní představivostí. No a když už se objeví nějaká ta mord scéna, tak kvalita speciálních efektů vás připraví i o zbytek vašich iluzí. Podezírám však tvůrce, že se snažili natočit něco na způsob černé komedie, protože pokusů o černý humor je tu spousta, leč jen málokoho tyhle frky dokáží skutečně rozesmát. Což samozřejmě znamená, že o nějaké děsivé atmosféře či snad návalu napětí tu nemůže být ani řeč.

Tu a tam jsem však i zde narazil na několik slibnějších momentů, kvůli kterým nedám ODPAD. Kupříkladu scény z ženské toalety, nebo ta s žábami nebyly zas až tak špatné. Herecké výkony většiny zúčastněných však měli opravdu bídnou úroveň. Sice se tu objevil drsňák Danny Trejo, ale ani on nepředvedl nic oslnivého. Charisma Carpenter se tu moc neohřála, takže její fandové budou dozajista zklamáni a zbytek? Z jejich strany to byl hodně velký podprůměr, hraničící s nechutným přehráváním.

Ghostquake se tak nemůže absolutně o nic opřít, co by mu vyneslo alespoň status průměrné duchařiny. Objeví se tu sice dva duchové, ale jejich ztvárnění bylo hodně slabé. Takže pokud se mám přesunout k závěrečnému ohodnocení, dám 10% za Treja, dalších deset za ženského zubatého ducha a tu poslední desítku dostane Stephanie Fischer, která objevila v jedné z vedlejších rolí.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat