0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 1. 2017

Frankenfish (2004)

Louisiana a zvláště její močály jsou vděčným námětem mnoha režisérů. Do zdejší vody bych nevlezl ani omylem!

Když je v louisianských bažinách nalezeno zohavené tělo místního rybáře, je na místo poslán soudní znalec Sam společně s bioložkou Mary. Patolog totiž nedokázal rozeznat typ zvířete, které to mohlo udělat. Když ti dva navíc naleznou ve vodě roztrhané tělo aligátora , je jim jasné, že zde musí žít mnohem nebezpečnější predátor. Jenže jak se sem dostal? Odpovědi na jejich otázky jim mohla prozradit ztroskotaná čínská loď, která leží dál po proudu, ale kromě zbytků posádky a obrovské šupiny, tu nic nenašli. Co převáželi? To se brzy dozví na vlastní oči, protože poté co navštíví několik lidí, kteří žijí na svých plovoucích domech v bažinách, se sami stanou lovnou kořistí zmutovaných obojživelníků…



Český název: Predátor z hlubin
Režie: Mark A.Z. Dippé
Rok výroby: 2004
Délka: 84 min
Země: USA

Hrají:
Tory Kittles...(Sam Rivers)
China Chow...(Mary Callahan)
K.D. Aubert...(Eliza)
Matthew Rauch...(Dan)
Donna Biscoe...(Gloria Crankton)
...a další


Televizní monster/animal béčko sice nepatří mezi ty nejoblíbenější svého druhu, ale rozhodně to není taková tragédie, jak jí mnozí popisují ve svých komentářích. Jde o celkem srandovní film. Přesvědčil jsem otce, ať se na to se mnou dívá taky a čekal jsem, že to hodně zkritizuje. To že u toho neusnul, už svědčí o tom, že on takový odpůrce hororů se bavil taky. Nesmíte mít totiž přehnaně vysoké nároky, které vám tvůrci stejně nemohli ani dát. Pokud přistoupíte na jejich hru, přežijete to ve zdraví a psychické pohodě.

Scénky kdy ryby někoho zabijí, nemají šanci ani v nejmenším někoho vystrašit, leda si tak u nich někdo smíchy cvrnkne do kalhot. Gumovitost gore a digitální zpracování predátorů je viditelná na první pohled, ale odlehčený způsob mordů, nejednou polechtá vaše bránice. Tvůrci své dílo nebrali příliš vážně a divákům poskytli i docela slušnou porci černého humoru. Tím pádem je asi jasné, že hororová atmosféra je tu držena dost na uzdě. Objeví se tu sice několik lekacích scén a krev stříká všude okolo, ale bát se u toho rozhodně nebudete.

Frankenfish má navíc celkem přijatelnou délku a poměrně akční závěr. Takže v mých očích dosáhl na průměrné hodnocení úplně v pohodě. Nechybí trocha té nahoty, pohledná černoška i rádoby drsňáci. Dokážu však v klidu pochopit i to, že se tohle asi nebude líbit všem. Záporů se tu dá najít opravdu hodně, ale pokud hledáte odlehčenou formu zábavy na víkend – klidně můžete sáhnout po tomhle.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat