0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 1. 2017

Food of the Gods II (1989)

Experimentovat s růstovým hormonem je nebezpečné. Zvláště když se vás následně pokusné subjekty pokusí sežrat…

Vědec Neil Hamilton je kontaktován svou kolegyní doktorkou Travisovou, která jej žádá o pomoc. Jejímu pacientovi kterým je malý chlapec, byl podán experimentální růstový hormon, který měl však nečekané vedlejší účinky. Nejen že vyrostl o obří výšky, ale začíná být i nebezpečně agresivní. Hamilton se ač nerad pustí do řady testů a protože většinu svých pokusů provádí na zelenině, rozhodne se nebezpečnou látku vyzkoušet na kryse. Naneštěstí se toho večera do jeho laboratoře vloupá skupinka ochránců zvířat a svou nešikovností osvobodí infikovanou krysu i několik dalších, kterým se do těla dostala látka díky velkým rajčatům, na kterých Neil vyzkoušel rovněž růstový hormon. Zmutované krysy okamžitě rozpoutají krvavý teror a celé město se ocitá ve velkém nebezpečí. Hamilton je nucen rychle vymyslet nějaký plán, jak je zastavit, dřív než bude příliš pozdě…



Český název: Chramst!
Režie: Damian Lee
Rok výroby: 1989
Délka: 91 min
Země: Kanada
Alternativní název: Gnaw: Food of the Gods II

Hrají:
Paul Coufos...(Neil Hamilton)
Lisa Schrage...(Alex Reed)
Réal Andrews...(Mark)
Karen Hines...(Angie)
Stuart Hughes...(Al)
Jackie Burroughs...(Dr. Kate Travis)
...a další


Volné pokračování původního The Food of the Gods z roku 1976 toho se svým předchůdcem příliš společného nemá. Tedy kromě obřích krys, nepatrného množství černého humoru a laciných triků. Býti zábavnou podívanou však dozajista nebylo v plánu ani jednoho z filmů, leč jejich zpracování asi jen málokoho vyděsí. Přesto i zde se dá narazit na několik docela vydařených situací a místy se tu skutečně objeví i několik záchvěvů hororové atmosféry. Ani zde se však v žádném případě nejedná o žádný klenot, co se krysí tématiky v hororu týká. Na druhou stranu však nejde ani o žádný odpad.

Největším problém u podobných filmů je to, že samotné krysy v akci vidíme jen zřídka kdy a když už, tak jsou pohyby chlupaté makety dost nereálné. Což samozřejmě znamená, že ve většině případů se vše důležité odehraje mimo záběr kamery a nebo musí zapracovat střih. Což je však taky způsob, aby si divák alespoň částečně vychutnal i nějaké ty gore scény. Moc jich tu sice nebylo a většinou šlo jen o zakrvácený krk či končetinu obětí, ale dočkáme se zde i jednoho rozkladu lidského těla (profesora). No a když už se krysy objeví v celé své kráse, jde opět jen o zvětšené záběry přes speciálně upravenou kameru, které hrůzu určitě nikomu nenaženou a nebo jde jasně rozeznat makety aut,objektů, věcí – což vám výsledný dojem rovněž příliš nezvedne.

Zde mě kupříkladu iritoval několikrát opakovaný záběr na krysu vylézající z bazénu. No když už jsme u toho, tak by mě zajímalo jak se tam ty krysy nepozorovaně dostaly, když do filtračního systému by se při své velikosti nedostaly. Ale podobných nelogických kiksů, je tu k vidění celá řada. Raději nad tím mávnout rukou a moc nepřemýšlet. Pokud si tedy chcete alespoň trošku užít tuhle béčkovou bejkárnu. Co se týká samotných hereckých výkonů, tak tady mě nikdo vyloženě nenadchnul. Prostě obyčejný průměr stejně jako celý film.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat