0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 1. 2017

Dead & Breakfast (2004)

 Pokud v Americe zabloudíte, jste většinou odsouzeni k záhubě. Zvláště pokud nenecháte na pokoji cizí věci…

Šestice přátel během své cesty na svatbu své kamarádky zabloudí, což je zavede k malému městečku Lovelock, kde dávají kojoti dobrou noc. Od pumpaře se dozví o levném ubytování, které poskytuje jistý pan Wise. Rozhodnou se tedy přespat, ale po dnešní noci již nic nebude tak jako předtím. Když se totiž naše partička probere, naleznou mrtvého kuchaře a pán domu dostal infarkt. Vše sice nahlásí místnímu šerifovi, ale ten jim moc nevěří a tak se stávají hlavními podezřelými. Ovšem jen do doby, než je chycen podivný tulák, který všechny varuje, aby se nedotýkali malé truhličky, kterou vlastnil Wise. Jak už to tak bývá, jeden z přátel nevědomky poruší pečeť a neštěstí je na světě. Díky tomu se totiž dostala na svobodu zlá duše, která se do něj ihned převtělí a žádá další oběti. Všichni ve městě se ocitají ve velkém nebezpečí…



Český název: Mrtví k snídani
Režie: Matthew Leutwyler
Rok výroby: 2004
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Ever Carradine...(Sara)
Gina Philips...(Melody)
Erik Palladino...(David)
Jeremy Sisto...(Christian)
Oz Perkins...(Johnny)
Brent David Fraser...(tulák)
David Carradine...(Mr. Wise)
...a další


Jeden by si řekl, že v té Americe musí žít jen samí psychopati, nebo zombie. No něco na tom sice je, ale je zas pravda, že se jim alespoň občas podaří natočit i nějaký ten dobrý film či komedii. Teď se samozřejmě bavím o hororovém žánru, nikoliv obecně. To jen tak pro „rýpaly“. Každopádně místní venkov bych zřejmě navštívit nikdy nechtěl. Když už by se mě nepokusili zabít a sežrat nějací pošuci, tak se tam zas vyskytuje zombie nákaza nebo zmutované zvířata. Tady se samozřejmě jedná o další ujetou zombie komedii, která sice nedosahuje kvalit Soumraku mrtvých, ale divák se tu občas i dosyta zasměje.

Přesto kvalita samotného scénáře je dosti pochybná. No ono bylo zřejmé, že s logikou či celistvostí si tvůrci moc hlavu nelámali, ale za to se na nás snažili vybalit co možná největší počet humorných situací, břitkého černého humoru a samozřejmě cákající gore. Po této stránce si nemůžu moc stěžovat, protože já se u toho docela bavil. Jediné co mi tu lezlo na nervy, byl ten pumpař (country zpěvák), který tu otravuje napříč celou zápletkou. Nejenom že tento hudební styl moc neposlouchám, ale i on sám mě dost iritoval. Naštěstí se po slabším rozjezdu začala obrazovka barvit do ruda a mordů tu bylo skutečně dost. Stejně tak i docela kreativních speciálních efektů.

Nejde sice o nic světoborného, ale svůj účel to rozhodně splnilo. Když k tomu připočítám i obsazení docela pohledných hereček, byl jsem v rámci možností určitě spokojený. Je mi však jasné, že pokud budete srovnávat se známějšími hororovými zombie komediemi, tak tento kousek zřejmě zavrhnete. Přece jenom i já znám několik mnohem lepších kousků. Když to však shrnu, tak jsem se u sledování Dead & Breakfast nenudil a navíc kdy jindy se najde šance, podívat se na tančící zombie, vlnící se v rytmu country. Jen byla škoda, že David Carradine nedostal více prostoru. Když už se objevilo jeho jméno na obalu, mohl si tu zahrál déle než jen tři minuty!

Hodnocení:
55%

Žádné komentáře:

Okomentovat