0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 1. 2017

Cradle of Fear (2001)

 Black metalová kapela Cradle of Filth a jejich pokus o natočení hororového filmu...

Film známé black metalové kapely Cradle of Filth se skládá ze čtyř povídek, jenž navzájem spojuje osoba odsouzeného vraha dětí Kempera, který je pod přísným dohledem za mřížemi psychiatrické léčebny. Přesto se mu podivným způsobem daří komunikovat se svým synem, který rozsévá hrůzu za něj. Inspektor Neilson má celý případ na starosti, přestože rozhodně nejde o vzorného detektiva. Mrtvých však přibývá a navíc se do toho zamíchají i osobní ne-sympatie obou mužů, což vyvrcholí krvavým finále…



Režie: Alex Chandon
Rok výroby: 2001
Délka: 120 min
Země: Velká Británie

Hrají:
Dani Filth...(The Man)
Emily Booth...(Mel)
Stuart Laing...(Richard)
Edmund Dehn...(inspektor Neilson)
David McEwen...(Kemper)
Rebecca Eden...(Sophie)
...a další


COF mám rád (především jejich starší kousky) a co lze taky čekat od takových bláznů, že natočí za film že. Já osobně jsem čekal ještě větší provar, ale nakonec jsem byl celkem mile překvapen. Můj názor však nesdílí většina diváků, o čemž taky svědčí až příliš nelichotivé ohodnocení na internetu. Hlavní doménou jsou celkem sličné holky, které se rozhodně nestydí (proč by taky měly, když s erotikou či soft pornem mají bohaté zkušenosti). To však nic nemění na faktu, že byly zajímavým zpestřením jednotlivých příběhů.

Co se týká jednotlivých povídek, tak jejich kvalita byla jako jízda na horské dráze. První a třetí se mi líbila asi nejvíc. Gore scény sice patří do druhé ligy, ale zase tak hrozné to nebylo. Možná to jen chtělo o něco kratší stopáž a pak by rapidně ubylo nudných pasáží. První příběh o dvou nadržených dívkách, které se vydají lovit chlapy do klubu a jedna z nich si po noci s cizincem (The Man) odnese nechtěný dáreček, byl docela povedený. Nahota, béčkové gore i hudební doprovod – to vše bylo v pořádku a navíc to mělo i zajímavou psychologickou vložku. No a samozřejmě pěkně brutální závěr.

Druhý příběh o dvou zlodějkách a starém muži mě moc nebavil. Vlastně abych šel s pravdou ven, jsem u něj dost usínal. I zde se sice dočkáme lehké brutality a „šokujícího“ rozuzlení, ale celkové provedení dost pokulhávalo. To třetí příběh o muži bez nohy a jeho nedobrovolném dárci – to už byla jiná káva. Sice to celé zavánělo černým humorem, ale britský styl humoru mi moc nevoní. Každopádně se u toho divák i pobaví, zvláště ke konci. Čtvrtý příběh byl zřejmě nejzvrhlejší a ostudu ostatním rozhodně neudělal. Mladík (syn inspektora) projde psychickou proměnou a jeho posedlost zakázanou internetovou stránkou a mučením lidí, byla provedena celkem věrohodně.

Jako celek to však mělo dost chyb a nudných pasáží, takže chápu i ty, kterým se tohle prostě nelíbilo. Svým způsobem jde určitě o zajímavý počin a já jakožto fanda skupiny COF dokážu ocenit i jejich pokus o herecké výkony. Dani Filth neměl chybu. Ve filmu zazní i několik známých písní této kapely – však šlo i do jisté míry o reklamu pro jejich album Midian. Takže když sečtu všechna pro a proti, vyšel mi z toho čistý průměr, který navýším o deset procent za pěkně krvavý závěr.

Hodnocení:
60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat