0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 1. 2017

Burying the Ex (2014)

 Zbavit se jednou provždy své ex přítelkyně je někdy těžší, než by se mohlo na první pohled zdát. Zvláště, když už je jednou po smrti…

Max žije společně se svou přítelkyní Evelyn v nepříliš harmonickém vztahu. V posteli jim to sice klape a na nedostatek sexu si rozhodně nemůže stěžovat, ale jinak je spíše jejím pejskem, než rovnocenným partnerem. Nechává sebou až moc manipulovat a dělá vše, co mu jeho holka přikáže. Dokonce musí striktně dodržovat i přísný jídelníček. I proto se neustále stává terčem posměšků svého nevlastního bratra, díky kterému si uvědomuje, že by možná nebylo naškodu, kdyby se s Evelyn rozešel. Jenže najít k tomu odvahu, je velký problém. Ten se však vyřeší sám, dosti nedůstojným způsobem. Jeho přítelkyni totiž srazí autobus a ona na následky zranění umírá. Zpočátku je Max zdrcený, ale brzy se kolem něj začne ochomítat pohledná Olivia. Netrvá to dlouho a mezi oběma to začne jiskřit. Jaké je však jeho zděšení, když se za několik dní objeví na prahu dveří, jeho zesnulá ex přítelkyně. Láska až za hrob dopomohla Evelyn návratu zpět mezi živé a hodlá ve vztahu pokračovat. Max je však jiného názoru, což zombie nenechá jen tak…



Režie: Joe Dante
Rok výroby: 2014
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Anton Yelchin...(Max)
Ashley Greene...(Evelyn)
Alexandra Daddario...(Olivia)
Oliver Cooper...(Travis)
...a další


Kdo by neznal filmy Joea Danteho. Kdysi velice uznávaný režisér natočil během své bohaté kariéry několik velice úspěšných filmů a to nejen co se hororového žánru týče. Nicméně já si jeho jméno nejvíc spojuji s kultovními Gremlins a původní Piraňou. Během té doby však uplynula už řada let a poslední dobou to z jeho strany začala být docela bída. K úspěšným hororovým začátkům se sice pokusil vrátit s filmem The Hole (2009), ale moc velkého úspěchu se nedočkal. Zřejmě proto i on podlehl trendu poslední doby a pokusil se prorazit s touto hororovou komedií.

Ovšem i zde to trochu skřípalo. Zápletka je sice okořeněná několika vtipnými momenty, ale jinak je to jen další průměrná tuctovka, která vám brzy vyšumí z hlavy. Počáteční trampoty hlavního hrdiny a jeho bezduché přikyvování své drahé polovičce mi přišlo docela humorné, protože sám znám ze svého okolí podobné příklady. V těchto chvílích to ovšem připomínalo jen další teen komedii a já začal mít obavy, abych se vůbec dočkal i trochu toho hororového nádechu. On pohled na dvě pohledné herečky byl doslova skvostný, protože jak Ashley Greene, tak i Alexandra Daddario jsou určitě atraktivní děvčata, ale nějakou přehnanou porci nahoty tu rozhodně nečekejte. Vystačit si budete muset se sexuálními narážkami a sexy oblečky.

Asi nejvíc se mi líbilo několik archivních záběrů ze známých hororových filmů (ať už z kina, nebo televize). Právě v těchto chvílích asi nejvíc zaplesá srdíčko nejednomu hororovému nadšenci. Naštěstí druhá polovina filmu se už nesla v lepším duchu a postupná proměna (rozklad) Ashley Greene se mi líbila velice. Nechyběl ani černý humor a lehce morbidní situace. Dante však nedokázal vytěžit veškerý potenciál, který se mu tu nabízel. Místy mi to přišlo až moc vyumělkované, ale tak dokázal jsem se u toho i pobavit. Burying the Ex tak sice nenaplnil má očekávání ani z poloviny, ale dá se to přežít ve zdraví. Místy humorné, místy trapné – no prostě průměrná hororová podívaná. Každopádně už teď vím, že raději nebudu nikdy žádné slibovat lásku až do smrti!

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat