0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 4. 2016

Triangle, The (2001)

 Televizní film o „rybaření“ v Bermudském trojúhelníku nedokázal zachránit ani bývalý ženský idol Luke Perry.  

Stu pozve své dva přátelé Tommyho a Guse na každoroční pánskou jízdu. Bývalí spolužáci z vysoké si tentokrát hodlají užít dobrodružství v karibském moři. Stu jim však zatají, že sebou bere i svou snoubenku Julii a má finanční problémy. To taky vyústí v zamítnutí vypůjčení vysněné lodi. Naštěstí sebou pánové mají hotovost a tak se domluví s kapitánem Morganem a jeho pomocnicí „Charlie“, že je vezmou na ryby ve své staré bárce. Během plavby se však dostanou do podivné žluté mlhy, přestane jim fungovat kompas, rádio a nakonec odejde i čerpadlo. Vypadá to beznadějně, ale na obzoru se objeví obrovský zaoceánský parník Queen of Scots. Má to však jeden háček: tato loď zmizela v bermudském trojúhelníku už roku 1939...Skupina se rozhodne vstoupit na jeho palubu, aby se zde pokusili najít nějaké součástky na opravení své lodi, nebo rádia. Nikdo však nemá ani tušení, že ta pravá hrůza teprve začíná! Podivné úkazy, vidiny a změna chování některých členů skupiny je jen začátek.

Hound of the Baskervilles, The (1959)


 Pes Baskervillský v podání studia Hammer a T. Fishera.  
Asi jen opravdu málokdo nezná slavný příběh A. C. Doylea o prokletí rodu Baskervillů. A pokud se někdo takový najde, měl by si ihned doplnit znalosti!

4. 4. 2016

Quarantine 2: Terminal (2011)

Zákeřný virus se dostane na palubu dopravního letadla, které je nuceno nouzově přistát. Posádka i pasažéři hledají spásu v jednom z letištních terminálů, ale ten se pro ně během několika okamžiků stává opravdovým Peklem na Zemi.

Let z Los Angeles do Nashvillu již od samého počátku provází řada menších „komplikací“, ale to nejhorší posádku i pasažéry teprve čeká. Ve chvíli kdy jsou letušky napadeny jedním z pasažérů vykazujícím příznaky neznámé nákazy a agresivním chováním, jsou piloti nuceni nouzově přistát na nejbližším letišti. Muž je zpacifikován duchapřítomnými spolucestujícími, jedna z letušek pokousána a nutně potřebuje lékařkou pomoc, ale z věže dostanou pokyn neopouštět letadlo. Piloti ovšem neuposlechnou, protože situace na palubě začíná být nezvladatelná a tak se rozhodnou použít nejbližší terminál. Zde však na ně nečeká žádná pomoc, jen osamocený zaměstnanec letiště Ed. Většina cestujících i obě letušky vystoupí z letadla a rozhodnou se vyhledat pomoc sami. K jejich překvapení je však celý terminál uzavřen a „zvenčí“ uslyší pokyny, aby se z něj nepokoušeli dostat jakýmkoliv způsobem. Na všechny byla uvalena karanténa. Propuká panika a to ještě nikdo z nich nemá ani tušení, že smrtící virus se mezi nimi začne šířit enormní „rychlostí“...

Quarantine (2008)

Marný americký pokus natočit remake úspěšného španělského kousku REC.  

Reportérka Angela se společně s kameramanem vydávají natočit reportáž o práci hasičů v Los Angeles. Proběhne několik rozhovorů s personálem, seznámení s technikou, když tu náhle zazní signál k výjezdu. Výborná příležitost vidět neohrožené muže v akci. Vydají se proto k jednomu z domů, kde už na ně čekají policisté. Společně se vydávají do bytu starší paní, která se podle ostatních nájemníků chová nepříčetně. Místo normálního zásahu však vše vyústí v napadení jednoho z policistů, který se starší ženou pokousán. Nastává zmatek, ale místo aby se všichni dostali z domu ven, zůstanou uvězněni uvnitř. Na dům byla uvalena karanténa, protože byla hlášena přítomnost zákeřného neznámého viru. Každý kdo se pokusí toto nařízení porušit, má být bez milosti zastřelen. Panika, nářky, zlost to vše se brzy změní v zoufalý boj o holé přežití. Dům se totiž během následujících minut promění v hotové peklo…