0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 2. 2016

Butterfly Effect 3: Revelations, The (2009)


 Nedodržování vlastních pravidel, může mít katastrofické následky nejen pro vás samotné, ale i lidi kolem vás!
Sam pomáhá místní policii řešit složité případy, při kterých se jim dlouhodobě nedaří chytit vrahy. Využívá k tomu své „jasnovidecké“ schopnosti, ale jen pár zasvěcených ví, že byl obdarován mnohem nebezpečnějšími silami. Dokáže totiž cestovat časem do minulosti a může ovlivňovat chod událostí. Snaží se však držet přísných pravidel, které si sám dal, protože může dojít ke katastrofickým scénářům, jenž mohou ovlivnit životy jiných. Jednoho dne jej kontaktuje stará známá Elizabeth, sestra jeho bývalé přítelkyně, která byla brutálně zavražděna. Ta je přesvědčená, že muž který byl usvědčen ze sestřiny vraždy je nevinný. Sam jí nejprve odmítá pomoci, ale nakonec se i přes protesty své vlastní sestry Jenny (která mu při jeho cestách do minulosti pomáhá), rozhodne vrátit v čase. Poruší však svá vlastní pravidla a odstartuje tím děsivé události, které budou mít fatální následky i pro něj samotného.

17. 2. 2016

Butterfly Effect 2, The (2006)


Chtěli by jste změnit svou budoucnost? Pořádně se rozmyslete, protože se vám to rozhodně nemusí vyplatit!

Ambiciozní Nick slaví společně se svou holkou Julií a dvěma přáteli její narozeniny v přírodě. Oba si chtějí promluvit o společné budoucnosti, ale ještě než k tomu dojde, je telefonicky odvolán zpět do práce, kvůli lukrativní smlouvě s investory. Během cesty domů však dojde k tragické autonehodě, kterou přežije jen Nick. Od tohoto okamžiku začne trpět častými bolestmi hlavy, krvácením z nosu a ani v práci se mu příliš nedaří. Během nařízené dovolené si Nick uvědomí, že dostal zvláštní dar „vrátit se do minulosti“ a pokusí se ovlivnit situaci jenž předcházela autonehodě. Díky tomu se vytvoří nová časová osa, ale pocit štěstí nepotrvá dlouho. Nick chce totiž ze svého „daru“ vytěžit co možná nejvíc, ale neuvědomuje si nebezpečné následky, které z toho mohou vzejít.

16. 2. 2016

Butterfly Effect, The (2004)


 Většina z nás by chtěla změnit něco ze své minulosti, ale dokázali by jsme se vyrovnat s následky, které by toto rozhodnutí vyvolalo?
Malý Evan začíná stále častěji trpět výpadky paměti. Jeho matka má strach, aby chlapec netrpěl stejnou „nemocí“ jako jeho otec, který je již několik let zavřený na psychiatrické klinice. Doktor matce poradí, aby si Evan vše zapisoval do deníků. Během následujících let se přihodí několik „pochmurných“ událostí, které ovlivní nejen Evana, ale i jeho kamarády. Andrea se proto rozhodne se synem odstěhovat. Následně se přesuneme do doby, kdy Evan studuje na vysoké. Jednoho dne se náhodně začte do jednoho z deníků a „nabourá se“ tak do svých dětských vzpomínek. Uvědomí si, že by mohl ovlivnit minulost a napravit chyby, které se tehdy odehrály. Netuší však, že jeho čin může mít nedozírné následky nejen pro něj, ale i všechny ostatní z jeho života.

Crow, The (1994)

Někdo je schopný pro úspěch i zabíjet. Jiný musí zemřít, aby se stal legendou!

Rokový muzikant Eric a jeho snoubenka Shelly jsou zavražděni čtyřčlenným gangem. Za jejich smrt však nebyl nikdo potrestán a tak musí přijít spravedlnost sama v podobě černé vrány. Přesně rok po tragické události tak dostane zbloudilá Erikova duše šanci na pomstu. Touha po odplatě za Shellynu smrt, žene Erika vpřed. Nadešel čas zúčtování a tentokrát to bude on, kdo nebude mít s nikým slitování!

11. 2. 2016

Hostel: Part II (2007)

 Na Slovensku si podle Eliho Rotha můžete koupit opravdu všechno. Zvláště pokud máte sadistické choutky a lidské utrpení vás dokáže přivést k orgasmu.

Tři americké studenky studující v Římě se rozhodnou strávit několik dní v Praze. Při jízdě vlakem se potkávají s pohlednou Axelle, kterou poznali během jedné z hodin umění. Ta jim začne vyprávět o nádherných lázních na Slovensku a podaří se jí dívky přesvědčit, aby tam jeli s ní. Ubytují se v malém hostelu a vyrazí na místní slavnosti. Holkám se podobná zábava samozřejmě zamlouvá – pití, kluci, tanec, ale nemají ani tušení, že jejich osud je již zpečetěn. Dostaly se totiž do hledáčku skupiny zbohatlíků, kteří pro své potěšení a ukojení svých zvrácených tužeb, unášejí turisty/ky a následně je mučí v nedaleké staré továrně. Rychlá smrt bývá milostivá, ale té se tady jen tak někdo nedočká. Tohle místo si totiž žádá co nejvíc nářku a bolesti.

Hostel (2005)

 V Bratislavě zažijete opravdové dobrodružství se vším všudy. Tedy to alespoň slibují tvůrci tohoto filmu!

Dva američtí turisté Paxton a Josh se vydávají do Evropy zažít pořádné dobrodružství. Na svých do cestách potkají Oliho, který se je rozhodne doprovázet. Chlapci toužící si užívat sexu, alkoholu a drog v co nejvyšší míře se nechají zlákat neznámým mladíkem, který jim doporučí pro ně neznámou Bratislavu. A tak se naše trojice ubytuje v malém hostelu, plném nadržených holek a radovánky mohou započít. Když se však jeho dva přátelé postupně ztratí, začne Paxtonovi docházet, že s tímto místem není něco v pořádku. Nemá ani tušení, že se dostali do spárů loveckého klubu boháčů, kteří jsou ochotni utratit velkou částku peněz jen proto, aby mohli v nedaleké továrně mučit bezbranné lidi. Bolest a utrpení může započít!!!

7. 2. 2016

Descent, The (2005)


 Ve tmě se často skrývá něco zlověstného! Tentokrát však na nás vybafl jeden z nejlepších britských hororů všech dob.  
Před rokem přišla Sarah při tragické nehodě o rodinu a dodnes se z toho úplně nevzpamatovala. K rozptýlení jí má dopomoci každoroční adrenalínové dobrodružství, které podniká se svými nejlepšími kamarádkami. Šestice dívek se tentokrát vydává do Appalačského pohoří, kde chtějí prozkoumat jeden z mnoha jeskyních komplexů. Dojde však k otřesu a dívky zůstanou uvězněny hluboko v podzemí. Jejich jedinou šancí na přežití je nalezení jiného východu a tak se jen za svitu svých baterek vydávají na strastiplnou pouť úzkými chodbami. Ani jedna z nich však nemá ani tušení, že ve tmě na ně čeká ještě něco mnohem děsivějšího. Něco, co touží po zpestření jídelníčku a tak se brzy rozpoutá nelítostný boj o holé přežití.