0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 12. 2016

Piranha Part Two: The Spawning (1981)

Tragické pokračování masožravých piraní nezachrání ani Lance Henriksen, ani nahota a už vůbec ne James Cameron.  

Poblíž jednoho karibského ostrova se právě instruktorka potápění Anne chystá s několika hotelovými klienty k ponoru. Během něj však zjistí, že jeden z nich i přes přísný zákaz odplul prozkoumat vrak lodi, která se zde před časem potopila. Vydá se jej hledat, ale nalezne jen jeho znetvořené tělo. Její manžel Steve šéfuje místní policii, ale v poslední době to mezi nimi neklape a žijí odděleně. Tělo rekreanta je odvezeno do márnice a Anne ho hodlá prozkoumat. To však bude muset udělat potají, protože Steve jí to zakáže. Společně s pohledným Tylerem, který se jí snaží dostat pod sukni, se vkradou do márnice a ostatky vyfotí. Mezitím však dojde k několika dalším úmrtím a Anne začne mít neblahé tušení, že za vším musí být agresivní hejno piraní (tajný armádní projekt, který se před časem dostal na veřejnost). Nikdo zpočátku její teorii nevěří, ale když začnou umírat lidé i na souši, je na čase začít jednat. V nedalekém hotelovém komplexu se totiž schyluje ke každoroční plážové akci a k pobřeží míří stovky okřídlených masožravých paryb…



Český název: Piraňa 2: Létající zabijáci
Režie: James Cameron, Ovidio G. Assonitis
Rok výroby: 1981
Délka: 94 min
Země: USA / Itálie / Nizozemsko

Hrají:
Tricia O'Neil...(Anne Kimbrough)
Lance Henriksen...(Steve Kimbrough)
Steve Marachuk...(Tyler Sherman)
Leslie Graves...(Allison Dumont)
Ricky Paull Goldin...(Chris Kimbrough)
...a další


Pokračování původních Piraní jsem viděl už několikrát a vlastně ani nevím, proč se k nim pořád vracím. Kvalit svého předchůdce totiž v žádném případě nedosahuje a přestože je pod ním podepsán můj oblíbený režisér Cameron, jde o velice špatný film. Každý sice musí nějak začínat, ale tohle beru jen jako špatný pokus o vtip. Dokážu pochopit, že s malým rozpočtem se nedá dělat moc velké divadlo a když vám navíc produkce neustále hází klacky pod nohy je něco špatně, ale přece jenom bych od tvůrce několika kultovních filmů očekával něco alespoň trochu lepšího.

Tohle se dá brát snad jen jako parodie a to ještě hodně špatná. Létající gumové rybky na provázku, přidržované navíc z boku rukou, hrůzu opravdu nikomu nenaženou. Ani ty jejich útoky a rádoby gore scény se nedají brát vážně. Ve většině případů totiž stejně nebylo nic vidět a když už, tak sterilní pohyby gumových ryb působili dost směšně. Objevilo se tu sice i několik slibnějších momentů, ale těch tu bylo opravdu žalostně málo na to, abych mohl být spokojený. Popravdě jsem z dvojky spíše dost zhnusený. Atmosféra, napětí, gore – prostě nic z toho nefungovalo, tak jak by mělo. Tedy alespoň v mých očích.

Jediné co bych snad pochválil, je výběr hereček, který byl docela luxusní. Protože ani prkenný výkon Lance nezachránil tenhle film (od něj jsem čekal daleko více), tak alespoň nahé kozičky stály za podívání. Však také většina „hereček“ nafotila řadu lechtivých fotek – což jistě potěší převážně mužskou část diváků. Ani nahota však nějak výrazně nezvedla celkovou úroveň filmu a to především díky tomu, že samotný scénář stál za starou belu. Logiku aby v něm jeden pohledal a to se ještě nebavím o finálním chaotickém střihu.

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat