0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 12. 2016

Krampus Unleashed (2016)

 Pokud někde najdete zahrabaný černý kámen, raději jej nechte na pokoji! Jinak se pro vás vánoční svátky mohou v mžiku proměnit v krvavá jatka.  

Skupina pochybných existencí říkajíc si hledači pokladů, narazí v Arizonské vyprahlé poušti na zakopanou truhlici. Jaké je však jejich zklamání, když v ní na ně čeká místo pohádkového bohatství, jen podivný černý kámen. Poté co se na něm objeví záhadné znaky a zpovzdálí se ozve děsivý skřek, už jim není pomoci. Přesuneme se o několik desítek let dále a letmo se seznámíme s malým Tommym a jeho rodinou, kteří přijeli na vánoční svátky za příbuznými. Když chlapec nalezne v nedalekém potoku černý kámen, hrůza vypukne nanovo. Krampus lačnící po krvi a utrpení je zpět!



Režie: Robert Conway
Rok výroby: 2016
Délka: 80 min
Země: USA

Hrají:
Amelia Brantley...(Bonnie)
Bryson Holl...(Tommy)
Taylor Buckley...(Troy)
Caroline Lassetter...(Fiona)
Travis Amery...(Krampus)
...a další


Když se minulý rok Robert Conway vytasil s filmem Krampus: The Reckoning (2015), moc velký dojem na mě neudělal – nicméně jsem jeho dílo na rozdíl od mnohých jiných nerozcupoval napadrť a dal mu 30%. I přes špatné digitální efekty, se mu přece jenom místy podařilo navodit, alespoň trošku zajímavou atmosféru. Teď po roce opět nenechal Krampuse na pokoji a přišel s dalším filmem. Ten sice nemá se svým předchůdcem zhola nic společného, ale k mému zděšení, je ještě horší a žádný posun směrem k lepšímu vidět nebyl.

Bylo tu sice vidět zlepšení v podobě samotného Krampuse (digitálního nahradil herec v docela povedené masce), ale to je tak všechno. Tragický scénář nás zavede do Arizony, kde kojoti dávají dobrou noc a místo ucelené zápletky jsme nuceni sledovat jen přehlídku samoúčelných scén a teleportační schopnosti filmového monstra. Samozřejmě nesmím opomenout jeho zálibu doslova roztrhávat lidská těla, takže milovníci laciného gore si přijdou na své. Jenže když to vezmu z druhého hlediska, tak to byla jedna velká bída.

Postavy pořád zmateně pobíhají z místa na místo, vedou stupidní dialogy a chovají se naprosto retardovaně. Takže klasická šablona a přehlídka toho nejhoršího žánrového klišé, jaké jenom známe. Když k tomu připočítám i nepřesvědčivé herecké výkony a naprosto nudnou prostřední pasáž, měl jsem prostě chuť tomu rovnou vlepit nulu (čili ODPAD). Jedinou záchranou je počáteční masakr, troška erotiky a těch pár povedených gore scén. Jako celek mě to však nechalo zcela chladným. Robert Conway by se měl evidentně zaměřit na jiné téma a nebo raději režisérskou kariéru zrovna zabalit. Krampus Unleashed se tak v poklidu může zařadit do dlouhé řady céčkových hororů, které klidně můžete minout bez povšimnutí.

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat