0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 12. 2016

Human Nature (2004)

 Dali byste přednost laškování s manželkou, před mučením polonahých dívek?

Harry a Debra žijí na první pohled ve zcela idylickém manželství. Ona vykládá karty, on tráví většinu času prací (ať už v kanceláři), nebo v jejich garáži. Pravda je však úplně jiná. Oba se sice milují, ale on na ní nemá skoro vůbec čas, protože dává přednost svému koníčku. Tím je mučení mladých dívek, většinou prostitutek v garáži. Bolest a utrpení je pro něj nadevše…



Český název: Trýznění
Režie: Vince D'Amato
Rok výroby: 2004
Délka: 85 min
Země: Kanada

Hrají:
Donny Lucas...(Harry)
Dana McLoughlin...(Debra)
Cynthia Potvin...(Janese)
Kevan Ohtsji...(Tyrell)
Tamara Pender...(Karen)
...a další


Po prvních minutách jsem si připadal, jako bych si nechtěně stáhl německý pornofilm z devadesátých let. Herecké (ne)výkony tomu odpovídali, stejně tak laciné sexuální narážky. Ve skutečnosti jde však o hodně špatný amatérský kousek. Kvalita kamery je otřesná stejně, jako přehrávání většiny herců- (ne)herců (přitom některá jména mají za sebou několik zajímavých filmů). Jednotlivé dialogy jsou opravdu dost ubohé stejně jako snaha natočit i pár gore scén.

Když už děj, scénář, herci i hudební doprovod stáli za prd (co se týká toho doprovodu, tak zvolené skladby jsou nádherné, ale do filmu toho typu se absolutně nehodí a je to pro ně spíše urážka), tak autoři přidali alespoň trochu erotiky, která už za zmínku stojí, protože (ne)herečky byly docela atraktivní. Jenomže to je žalostně málo. Pokud je totiž film uvedený jako horor, tak by to podle toho mělo i vypadat. Umělé krve tu sice teklo dost, ale když tvůrci neumí navodit potřebnou atmosféru, přišlo to všechno vlastně vniveč.

Chtělo to detailnější záběry na mučení, aby se divák dokázal vcítit do kůže nebohých dívek, ale to by jsme po režisérovi chtěli už moc. Ti co znají jeho tvorbu ví, že od něj se ničeho kloudného asi nikdy nedočkáme. O samotné pointě příběhu už raději nemá cenu přemýšlet vůbec. No kdyby se toho ujal někdo jiný, možná by se z toho dalo nakonec něco vymáčknout, ale závěrečné vyvrcholení mluví samo za sebe. Takže tento kousek můžete klidně minout bez povšimnutí, protože tohle je spíše trýznění samotných diváků. 

Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat