0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 12. 2016

Bones (2001)

Snoop Dogg touží po krvavé odplatě a všichni kdo se před časem podíleli na jeho vraždě, musí zaplatit cenu nejvyšší...  

Když se bratři Patrick a Bill, jejich nevlastní sestra Tia a kamarád Maurice rozhodnou v černošském ghettu otevřít noční klub, nevyberou si k uskutečnění svých plánů zrovna nejlepší místo. Starý dům připomíná spíše zříceninu a mezi místními se netěší zrovna nejlepší pověsti. Kdysi patřil bohatému Jimmymu Bonesovi, který byl však roku 1979 zákeřně zavražděn a jeho tělo se nikdy nenašlo. Od té doby se však všichni domu vyhýbají, protože v něm údajně zůstal pomstychtivý duch. Teenageři se však nezaleknou a začnou s rekonstrukcí. Kromě černého psa tu totiž na nic nadpřirozeného nenarazili. Ovšem jen prozatím. Duch Jimmyho totiž postupně nabírá na síle a záhy rozpoutá krvavou odplatu na všech, jenž mu před léty ublížili. A ne jen jim…




Režie: Ernest R. Dickerson
Rok výroby: 2001
Délka: 96 min
Země: USA

Hrají:
Snoop Dogg...(Jimmy Bones)
Pam Grier...(Pearl)
Bianca Lawson...(Cynthia)
Khalil Kain...(Patrick)
Katharine Isabelle...(Tia)
Michael T. Weiss...(Lupovich)
...a další


Jde o další z velké řady filmů, o kterých jsem ještě donedávna neměl ani páru a to ho údajně už několikrát vysílali v televizi. Nepříliš lichotivé hodnocení a komentáře byli jasným signálem, že tady asi nepůjde o nic světoborného. Již samotné jméno hlavního protagonisty mě lehce znepokojilo, protože rapper Snoop Dogg nikdy nepatřil mezi moje velké oblíbence. Tady jsem však trochu na vážkách, protože zas až taková tragédie to v mých očích nebyla a místy se mi kupodivu film i líbil.

Zápletka nám sice neukáže nic extra nového, ale drží se již zažité šablony, která ve své první polovině docela fungovala. Atmosféra se místy tvůrcům i vydařila a nabídli nám několik zajímavých scén i jistou dávku napětí, ale většinou šlo jen o nepatrné záchvěvy. Dokud se totiž drželi dramatických pasáží, neměl jsem s filmem jako takovým žádný problém. Horší to však začalo být ve chvíli, kdy se rozhodli přitlačit a divák by se v tu chvíli měl začít (jakože) bát. Efekty jsou totiž spíše úsměvné a v některých okamžicích mi to spíš připadalo jako parodie, nežli že se u toho bude divák bát. Oranžová krev a podprůměrné gore totiž zrovna moc realističnosti a kvality nepobrali.

Našlo se však i několik vyjímek a to především na samotném konci filmu. Pokud pominu onu digitální ohnivou show za oživlým Snoop Doggem, daly se ony útoky přízraku či pekelných duší přežít bez větší újmy na zdraví. No a ve vedlejších rolích se tu objevilo několik známějších tváří. Pam Gier a především Katharine Isabelle tu ovšem nedostaly zas až tolik prostoru, jaký by si všichni přáli. Což znamenalo, že vše stálo na jejich mužských protějších a to byl hlavní kámen úrazu. Nešlo sice vyloženě o ochotnické představení, ale průměrné výkony si představuji trochu jinak. Bones tak není vyložená katastrofa, ale ani nic co bych vám musel doporučovat. Film má několik světlejších okamžiků, ale negativa převažují. Nicméně si myslím, že ODPAD si nezaslouží!

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat