0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 11. 2016

When a Stranger Calls (2006)

 Kdopak volá? Co chcete? Tvou krev…

Mladá středoškolačka Jill právě prochází bolestivým rozchodem se svým přítelem a navíc dostala pěkně vyhubováno od svého otce, protože značně přesáhla svůj telefonní limit. Aby mu mohla dluh splatit, je nucena místo školní akce jít hlídat děti. Otec jí zaveze do luxusního domu na samotě, kde žije rodina doktora Mandrakise v honosné vile. Po letmém seznámení s domem a alarmem, manželé odjíždí a Jill zůstane v domu sama. Děti spí a služebná má brzy odejít k nemocné matce. Znuděná dívka začne prozkoumávat jednotlivé pokoje, ale je vyrušena zazvoněním telefonu. Na druhé straně se však nikdo neozývá, je jen slyšet lidský dech. To Jill sice rozruší, ale nevěnuje tomu zpočátku příliš velkou pozornost. Jenomže záhy následují další telefonáty a je jasné, že Jill musí někdo pozorovat…



Český název: Na lince je vrah
Režie: Simon West
Rok výroby: 2006
Délka: 87 min
Země: USA

Hrají:
Camilla Belle...(Jill Johnson)
Tommy Flanagan...(neznámý vrah)
Katie Cassidy...(Tiffany)
Tessa Thompson...(Scarlet)
Brian Geraghty...(Bobby)
...a další


Jeden by si řekl, že by mohlo jít o zajímavý thriller s psychologickou zápletkou, zvláště pokud jste viděli původní film z roku 1979. Já ho bohužel neviděl a úplně stejně jsem na tom i u televizního filmu z roku 1993. I proto jsem absolutně nevěděl, co si mám od toho slibovat. Začátek vypadal docela zajímavě – první vražda se sice odehrála mimo záběry kamery, ale pln očekávaní lepších zítřků jsem nad tím rozhodně nehodlal lámat hůl. Jenomže to jsem ještě netušil, že režisér West se rozhodl pro zcela odlišný styl natáčení, než tomu bývá u podobných filmů a já se během následující hodiny a půl doslova unudil k smrti.

Samotný dům v němž se převážně zbytek filmu odehrává, byl však opravdu luxusní. Jeho vybavení i samotná podoba – no prostě nádhera a nesplnitelný sen. Doslova jsem si tu prohlídku jednotlivých pokojů užíval, ale po očku jsem už netrpělivě očekával příchod nervy drásající atmosféry a další hry na kočku s myší. Jenomže to dopadlo úplně jinak. Ve filmu se totiž za celou dobu vůbec nic neděje. Holka si chodí po baráku, sem tam jí někdo zavolá, ona panikaří - stále panikaří, ale pořád nic!!!!
Potom se tam objeví vyšinutý magor, nastane menší honička a už je konec. Tohle by klidně mohli pouštět i v osm ráno, protože děcka se u toho rozhodně bát nebudou.

Za zmínku stojí leda tak maximálně závěrečných patnáct minut a to ještě s přivřením oka. Žádné grandiózní finále s našlapanou atmosférou se nekoná, napětí aby tu člověk hledal doslova pod lupou a tak jediné co se dá skutečně pochválit (když nebudu počítat pěkný dům), je představitelka hlavní hrdinky. Camilla Belle je docela hezká herečka a tak se bylo alespoň na co koukat. Na nějakou nahotu však rovnou zapomeňte. Takže když to všechno sečteme, vyjde nám z toho podprůměrný film, který je svým způsobem absolutně zbytečný.  

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat