0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 11. 2016

Untraceable (2008)

ČÍM více shlédnutí, TÍM rychlejší smrt...

Agentka Jennifer pracuje pro FBI, na speciálním oddělení které se věnuje odhalováním lidí, jenž porušují zákon za pomoci internetu. Společně se svým parťákem Griffinem již mají na svém kontě spoustu zatčených hackerů a nejrůznějších počítačových pirátů. Nyní ji požádá o pomoc samotná policie, která dostala oznámení na podivnou stránku www.killwithme.com., na které neznámý pachatel zabije v přímém přenosu kočku. FBI tomu zpru nevěnuje moc velkou pozornost, protože podobně ujetých lidí existuje celá řada, ale jen do chvíle, než se stránky znovu spustí a přímo před zraky Jennifer i jejich kolegů je pomalým a hlavně bolestivým způsobem zabit muž. Vrah na to jde rafinovaným způsobem, nelze vypátrat jeho adresu a jako pomocníky při vraždě používají obyčejné lidi (zvědavce), kteří zvýší sledovanost stránek. Čím více lidí klikne na adresu stránky, tím rychleji oběť umírá. Policie i samotná FBI jsou bezradní a brzy následuje další oběť. Teprve ve chvíli, kdy je unesen samotný Griffin, je Jennifer nucena začít jednat na vlastní pěst, protože jak vidno, vrah si nedá pokoj, dokud nedostane i jí samotnou…



Český název: Smrt on-line
Režie: Gregory Hoblit
Rok výroby: 2008
Délka: 101 min
Země: USA

Hrají:
Diane Lane...(Jennifer Marsh)
Billy Burke...(detektiv Eric Box)
Colin Hanks...(Griffin Dowd)
Joseph Cross...(Owen Reilly)
Mary Beth Hurt...(Stella Marsh)
...a další


Tady jde o zdárný příklad toho, že ne všechny filmy které se na mém blogu objeví, musí býti čistokrevným hororem. Tento film jen koketuje s tímto žánrem a je to spíše další z dlouhé řady průměrných thrillerů, který se snaží diváka zaujmout hrou na kočku a na myš. Nejde o nic světoborného, o čemž svědčí i velice průměrné hodnocení na internetu a mně nezbývá nic jiného, než s tím souhlasit. Přestože bych velice rád navýšil kredit filmu, tak to ani při troše dobré vůle nejde. Najde se tu sice několik slibných momentů, ale jinak se tu doslova tře nuda s bídou.

Ani tu kočku bohužel chcípnout neuvidíme )myšleno ironicky, já mám zvířata rád), ale za to máme šanci shlédnout solidní smrt v nádrži s kyselinou. Tato scéna je asi nejlepší z celého filmu. Ty první dvě úmrtí jsou totiž nic moc. Vlastně se můžeme jenom domnívat co se děje pod kůží obětí, ale navenek vidíme jen umělou krev. A to i přes veškerou snahu tvůrců zapojit do svého díla emoce – leč na většinu diváků to jak vidno moc nezabralo. D. Lane zachraňuje svým umem alespoň průměrnou úroveň snímku, což jí dalo opravdu velkou fušku.

Konec filmu se už totiž změnil jen ve frašku a bylo vidět, že tvůrcům došla vyloženě inspirace. SPOILER:Nic proti, ale borka visící metr a půl od země se tam tři minuty houpe na provazu těsně nad drtičem, rozhoupaná se zachytí dřeva, vrah se jen dívá a směje se a…dál se nebudu rozepisovat. KONEC SPOILERU. Prostě ten konec byl otřesný a připomínal spíše komedii. Očekávání bylo rozhodně mnohem větší, než se mi nakonec dostalo. Což byla velká škoda, protože kdyby si s tím tvůrci přece jenom více vyhráli, mohlo to dopadnout mnohem lépe.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat