0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 11. 2016

Sharkansas Women's Prison Massacre (2015)

 Skupina trestankyň z Arkansaské věznice se dostane uprostřed bažin do křížku s prehistorickými zabijáky.  

Skupina trestankyň z Arkansaské věznice musí v rámci nápravného programu pracovat v lesích u nedalekých bažin. Když jedna z žen zmizí a zůstane po ní jen zakrvácené tílko, oba dozorci naloží zbylé dívky do auta, vše nahlásí nadřízeným a rozhodnou se vrátit do věznice. Mají totiž za to, že se pohřešovaná pokusila o útěk. Během návratu však dojde k ozbrojenému přepadení neznámou ženou (Honey) a z obou dozorců se stávají rukojmí. Děvčata si však nabitou svobodu příliš dlouho neužijí, protože jsou v jejich lesní skrýši uprostřed bažin napadeni několika prehistorickými žraloky, kteří se dostali na povrch díky porušení zemské kůry. Boj o přežití může začít. 



Režie: Jim Wynorski
Rok výroby: 2015
Délka: 84 min
Země: USA

Hrají:
John Callahan...(Carl)
Dominique Swain...(Honey)
Amy Holt...(Shannon Hastings)
Christine Nguyen...(Michelle Alika)
Cindy Lucas...(Anita Conners)
Traci Lords...(detektiv Kendra Patterson)
...a další


Jim Wynorski nikdy nebyl zárukou kvalitní podívané, ale během své opravdu bohaté kariéry se mu občas povedlo natočit i několik docela zajímavých filmů. Poslední roky to s ním jde však doslova z kopce a tento film není žádnou výjimkou. Jakoby se snažil zdatně konkurovat společnosti Asylum v co možná nejbizarnější podívané. Pod hlavičkou Syfy se tentokrát zaměřil na žraločí téma, jako by podobných céčkových filmů za poslední roky nevzniklo už tak dost. Sharkansas Women's Prison Massacre měl DVD premiéru již na podzim roku 2015 v Thajsku, ale jinak je u něj často uváděn až letošní rok.

Jak ovšem prorazit v tom počtu stejně ujetých nízko-rozpočtových braků, když konkurence je opravdu veliká a diváky to pomalu ale jistě přestává bavit? Jim na to šel pěkně po svém, otázkou však zůstává, jestli mu to bylo něco platné (vzhledem k nízkému hodnocení i nelichotivým odezvám). I proto si přizval jednu vysloužilou porno hvězdu, která má svá nejlepší léta už dávno za sebou, leč dostala jen vedlejší roli. Mnohem větší prostor dostala docela známá Dominique Swain, ale ani ona se nestala základním kamenem, na kterém by se dalo stavět. Podtrhla jen celkový zmar tohoto díla, stejně jako nepříliš úspěšné poslední roky své kariéry. Pořád se jí nedaří navázat na úspěšný start, který zaznamenala ve svých počátcích. No a v neposlední řadě tu pak máme naše vězeňkyně, které si tu střihlo několik modelek. Chtěl bych vidět ženské trestankyně takhle pěkně upravené, našminkované a vylepšené silikonem.

Už jen tohle sráželo kvalitu směrem dolů a to jsem se ještě nedostal k tomu ostatnímu. Atmosféra tu byla až na pár krátkých záchvěvů docela nulová, většina speciálních efektů k smíchu (tohle mělo být gore?), spousta nezáživného klišé a situací při kterých nevíte, jestli máte brečet, nebo se smát. Žraloci možná nevypadali úplně nejhůř, ale mockrát je v celé kráse neuvidíte. Většinou jen pohybující se ploutev ve vodě po kotníky, v mokré půdě pokryté listím, nebo i na lesní cestě. Takže je vám asi jasné, že tohle prostě nemělo šanci na úspěch.

Jim Wynorski by měl už svou režisérskou kariéru pověsit na hřebík. Kdysi možná byli jeho filmy zábavné a dalo se na ně dívat, ale poslední dobou je to jedna velká katastrofa. Pokud máte rádi podobné paskvily, tak se na to klidně podívejte, ale jinak ruce pryč! Jediné co se na tom dá hodnotit je několik humorných situací a sexy polívaní vodou při práci.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat