0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 10. 2016

Zombie Shark (2015)

Někdy je lepší na mrtvé zvířata nesahat! Zvláště pokud je poblíž vědecká laboratoř.  

Po náročné směně v baru se rozhodne Jenner, že je načase dát si chvíli zaslouženou pauzu a na pár dní zavřít. Hodlá vzít svou přítelkyni, její sestru a pohlednou servírku Bridgette na víkendový pobyt na jeden z malých ostrovů. Nejde sice o nějak zvlášť frekventované středisko, ale malá pláž, trocha alkoholu a dobrá nálada postačí. Jenže hned po příjezdu dojde k tragédii. Na pláži je nalezeno tělo mrtvého žraloka, který však náhle ožije a Jennera sežere přímo před očima dívek. Zprvu nikdo nechápe, co se děje, ale když začnou umírat další lidé, z nichž se někteří zanedlouho promění v zombie a na scéně se objeví neohrožený Maxwell Cage, dostane se dívkám šokující odpovědi. V nedaleké výzkumné laboratoři se týmu vědců podařilo vytvořit smrtící infekci, která dokáže z lidí i zvířat udělat nemrtvé stroje na zabíjení.



Režie: Misty Talley
Rok výroby: 2015
Délka: 86 min
Země: USA
Alternativní název: Shark Island

Hrají:
Cassie Steele...(Amber Steele)
Sloane Coe...(Sophie Steele)
Becky Andrews...(Bridgette)
Laura Cayouette...(Dr. Palmer)
Ross Britz...(Jenner Branton)
Jason London...(Maxwell Cage)
...a další


Již samotný název filmu ke mně vysílal signál, že tohle bude další nefalšovaná céčková podívaná. Opravdu nic jsem si od toho nesliboval a vzhledem k nízkému hodnocení na internetu, jsem do toho šel jen s velkým sebezapřením. Poslední dva dny jsem ovšem dostal chuť na pár těchto animal braků, takže jsem se pohodlně usadil k monitoru s pivem v ruce a nechal uplynout něco přes osmdesát minut svého života. Přiznám se však, že toho nakonec ani nelituji. Viděl jsem už i horší filmy, než je tento.

Nad logikou scénáře je potřeba mávnout rukou hned po úvodní scéně v baru, což je ovšem klasická šablona těchto céček. Pohledné dívky a především představitelka Bridgette upoutaly mou pozornost na tolik, že jsem si dokonce užíval i klasicky špatné digitální efekty. Vše se totiž nese v dosti humorném duchu a myslím si, že to byl i tvůrčí záměr. Většina úmrtí je totiž dost komická, ale na obranu musím říct, že se zde počtem obětí opravdu nešetřilo. Cákance krve, lidské údy i gumové gore – to vše zde samozřejmě nesmí chybět.

Dost mi ovšem vadili herecké výkony většiny zúčastněných a hlavně jejich bez emoční projev. Občas někdo zařval, ale skutečnou hrůzu v očích jste tu neviděli snad u nikoho. Chladnost hlavní hrdinky i přesto, že přišla o své blízké byla strašně nepřirozená. Tento prvek lze však vidět u většiny vedlejších postav. Stačí jedno hovínko ve veřejném bazénu a je z toho větší povyk, než když na ně vyskočil nemrtvý žralok. Zombie Shark tak jistě ocení jen milovníci brakových filmů. Pro ty ostatní to bude jen zbytečná ztráta času. Představivost tvůrců ovšem nezná mezí a je jen velká škoda, že podobné bizarnosti nemají lepší tvůrce a větší rozpočet.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat