0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 10. 2016

Screamers: The Hunting (2009)

 V některých případech by se mělo nouzové volání o pomoc raději ignorovat!

Z planety Sirius 6B byl vyslán nouzový signál, což vedení Aliance velice překvapilo. Uběhla totiž již řada let od doby, kdy robotičtí zabijáci Screamers doslova vyhladili lidskou populaci na této planetě během bojů mezi Aliancí a NEB. Posledním přeživším měl být velitel Joe Hendricksson, který při průletu zemskou atmosférou spáchal za podivných okolností sebevraždu. Je tedy až s podivem, že tam dokázal někdo přežít tak dlouho. Přesto je vyslán sedmičlenný záchranný tým, aby prozkoumal Sirius 6B a navázal kontakt s těmi, jenž signál vyslali. Na splnění mise však mají jen omezený čas, protože za několik dní planetu zasáhne pás asteroidů. Ty však nejsou tou největší hrozbou, protože Screamers jsou pořád aktivní a dokázali dosáhnout dalšího vývojového stupně…


Český název: Screamers: Hon na člověka
Režie: Sheldon Wilson
Rok výroby: 2009
Délka: 95 min
Země: Kanada

Hrají:
Greg Bryk...(Andy Sexton)
Stephen Amell...(Guy)
Gina Holden...(Victoria Bronte)
Christopher Redman...(Rafe Danielli)
Jana Pallaske...(Schwartz)
Lance Henriksen...(Orsow)
...a další


Včera jsem se shodou okolností díval na původní Screamers, který se mi líbil a tak jsem si říkal, že by nebylo od věci, se podívat i na toto pokračování. Režisér Wilson už má na svém kontě několik filmů, ale většina z nich se může pyšnit nepříliš lichotivým hodnocením. Já jsem od něj zatím viděl jen Krvavé stopy a Kaw, takže jsem byl zvědavý, jak si poradil s pokračováním docela dobrého scifi hororu. Bohužel to dopadlo přesně jak jsem očekával – jde jen o další podprůměrné béčko, které se mi velice rychle vykouří z hlavy.

Zatímco v prvním díle se mi líbilo zpustošené prostředí planety, stupňující se atmosféra i výkon hlavního hrdiny, tak tady se téměř ničeho z tohoto seznamu nedočkáme. Nesympatický záchranný tým a bídné herecké výkony jsou jen špičkou tajícího ledovce zmaru, který tu na nás čeká. První kontakt s podzemními zabijáky ještě ušel, ale jakmile se Screamers objevili v celé své kráse, bylo po náladě. Kde se poděli ti pěkně vypadající roboti – zabijáci, kteří nás okouzlili v jedničce? Jejich následovníci vypadali jen jako přerostlé kovové hračky bez špetky tvůrčí kreativity. Když k tomu připočítám ještě klasicky nelogické chování většiny postav, bylo vymalováno.

Naštěstí v druhé polovině došlo k mírnému zlepšení, které mi alespoň trochu zvedlo náladu. Postupné vyvražďování jednotlivých členů záchranného týmu i hrstky přeživších, přineslo alespoň o něco lepší atmosféru a dokonce na nás tvůrci vybalí i několik béčkových gore scén. Navíc se tu konečně objeví i sám Lance Henriksen, který byl zřejmě hlavním lákadlem na obalu. Jak už ale u něj bývá poslední dobou zvykem, jde jen o krátký štěk. Doba jeho největší slávy je už dávno a asi i nenávratně pryč. Screamers: The Hunting i přesto řadím do kategorie naprosto zbytečných pokračování, které nemuseli nikdy vzniknout. Pokud tento film minete bez povšimnutí, nic se nestane. Jedinou jeho záchranou, je druhá polovina, která ho zachránila od úplného paskvilu. Kdyby se v podobném duchu nesl celý příběh, mohlo z toho být alespoň průměrné béčko.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat