0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 10. 2016

Mega Shark vs. Mecha Shark (2014)

Od Hvězdné brány k filmům od Asylum – tomu se říká pořádný sešup v kariéře.

Do egyptského přístavu v Alexandrii míří vlečná loď, která za sebou táhne obrovský kus ledovce. Vzhledem k okolní teplotě dojde k jeho rozlomení a na svobodu se tak dostane obrovský Megalodon. Ihned převezme vládu nad moři i oceány a začne útočit na každou loď, která mu zkříží cestu. Vlády jsou nuceny zastavit lodní dopravu i rybolov, což má neblahý vliv na světovou ekonomiku. Americká vláda se proto rozhodne v Pearl Harboru sestrojit obrovskou ponorku ve tvaru žraloka, která má za úkol jednou provždy zneškodnit prehistorického žraloka. Pomoci jim mají dva vědci Jack Turner a Rosie, kteří vymysleli speciální program s umělou inteligencí Nero, který jim umožní mnohem lépe ovládat ponorku. Megalodon je ovšem téměř nezranitelný a hlavně neskutečně lstivý, což jim dost znesnadňuje splnění úkolu.


Režie: Emile Edwin Smith
Rok výroby: 2014
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Christopher Judge...(Jack Turner)
Elisabeth Röhm...(Rosie)
Matt Lagan...(admirál Engleberg)
Hannah Levien...(Sandy)
Deborah Gibson...(Emma MacNeil)
Paul Anderson...(hlas Nera)
...a další


Opravdu se vám to nezdá! Vítejte v jednadvacátém století, kdy nic není nemožné. Zvláště pro chlapce od společnosti Asylum, která nás již několik let zásobuje opravdovými "klenoty" scifi - hororového žánru. Kdo jejich filmy zná, ten už se ani moc nepozastaví nad jejich neuvěřitelnou kreativitou. Docela by mě zajímalo, ze kterého ústavu pro duševně choré si vybírají všechny ty rádoby scénáristy a režiséry. Nicméně se přiznám, že první dva díly série Mega Shark vs., se mi v rámci možností docela líbili. Podobné céčkové braky totiž občas dokáží být i docela zábavné.

Tentokrát už ovšem pánové dost přestřelili. Neskutečně nudný film a naprosto dementní zápletka, to asi nejlépe vystihuje tento díl. Od samotného začátku bude divák při jeho sledování jen nevěřícně kroutit hlavou, až si jí málem ukroutí docela. Tohle opravdu může někdo myslet vážně? Žralok který dokáže odpálkovat torpéda svým ocasem, který se dokáže vymrštit do vzduchu, aby se pokusil sežrat dopravní letadlo...Ano i tohle je zde možné vidět. Oproti předchozím dílům je však žralok docela odsunutý na druhou kolej a děj se točí hlavně kolem dvojice vědců a neskutečně nudným dialogům.

Oko nejednoho fanouška Hvězdné brány nezůstane suché, jakmile spatří do jaké sračky se to nechal namočit jejich milovaný Teal'c. Christopher Judge sice o třídu převyšuje své herecké kolegy i kolegyně, ale ani on nedokázal spasit tento paskvil. K mému překvapení se tu na malou chvíli objevila i jedna z hlavních postav prvního dílu doktorka MacNeil (Deborah Gibson). Bohužel jak jsem dnes zjistil, tohle ještě není poslední Mega Shark. Asylum si totiž pospíšilo a následující rok vzniklo další pokračování. Mega Shark vs. Mecha Shark je bezesporu nejhorším dílem této série (prozatím). Útoků Megalodona je tu poskrovnu a na můj vkus to nebylo ani moc zábavné. Jediné co film zachránilo od odpadu, je právě Christopher Judge.

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat