0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 10. 2016

Mega Shark vs. Kolossus (2015)

Dokáže ho, vůbec něco zastavit? Odpovědi najdeme v Rusku ještě z dob studené války...  

Svět se ještě nestačil vzpamatovat z nedávného řádění Megalodona a nyní mu hrozí další nebezpečí. Přes všechny bezpečnostní opatření a několik úspěšných pokusů o zničení tohoto zdánlivě vyhynulého tvora, se jednomu mláděti podařilo uniknout a nepěkně zavařit americkému námořnictvu u brazilských břehů. Admirál Jackson dostane na starosti jeho zničení za pomoci nejmodernější technologie, ale nedbá varování doktorky Alison, což bude mít neblahé následky. Aby toho nebylo málo, příjde špatná zpráva z Ruska od agentky v utajení Kingové, že rusové nevědomky probudili k životu obrovského robota Kolossuse, destruktivní stroj na zabíjení z dob studené války.


Český název: Megažralok versus Kolossus
Režie: Christopher Ray
Rok výroby: 2015
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Amy Rider...(Moira King)
Edward DeRuiter...(Spencer)
Brody Hutzler...(Joshua Dane)
Illeana Douglas...(Dr. Alison Gray)
Tara Price...(Elisha Parker)
Ernest Thomas...(admirál Titus Jackson)
...a další


Ještě jsem se nestačil pořádně vzpamatovat z minulého dílu, který už byl jen čirým zoufalstvím a společnost Asylum přichází s další céčkovou podívanou. Už vlastně ani nevím, jestli se mám smát, nebo rovnou brečet. Dříve jsem si dokázal podobné filmy v rámci možností alespoň trochu užít, ale pomalu na ně začínám být doslova alergický. Vím, řeknete si: tak se na tyhle braky nedívej, ale mě to prostě nedá. Christopher Ray by měl jít už konečně do sebe a přestat točit brakové filmy se žraločí tématikou. Tedy pokud má vůbec zájem, se ve své dosud dost bídné režisérské kariéře vůbec někam posunout.

No a co si tedy pro nás připravil tentokrát? O hororovou atmosféru tu nezavadíte ani omylem, ale už snad nikoho nemůže překvapit. Místo toho tu tentokrát žralok místo sfingy zničí sochu Krista, několik lodí, sestřelí torpédem letadlo, sežere stíhačku a dokonce se proletí i do vesmíru. Ne, opravdu si nedělám srandu. Tentokrát dostal mnohem více prostoru, než tomu bylo v minulém díle, ovšem netroufám si tvrdit, že to bylo dobře. Podobně na tom byl i jeho ruský kolega. Ten sice taky ničil, co mu přišlo pod ruky, ale k dobru mu musím přičíst jeho minulost, na které si dal scénárista alespoň trochu záležet. Tedy na příběhu o jeho stvoření. Tím však veškerá pozitiva končí!

Herecké výkony jsou již klasicky dost špatné a jediné co stojí za pozornost, je ženská posádka ponorky Willy na začátku. Ovšem jen co se pohledných hereček týče. Bohužel se tu moc dlouho neohřály a tak musíme vzít s povděkem Amy Rider – agentku, která toho umí snad víc, než samotný James Bond. Zbytek nestojí ani za řeč. Vzhledem k otevřenému konci mám však velké obavy, že Mega Shark ještě neskončí v propadlišti dějin a brzy se dočkáme dalšího dílu. Kdysi jsem měl filmy od Asylum docela rád, ale poslední dobou už s jejich céčkovými parodiemi na horory, začínám ztrácet trpělivost. Sice se nejedná o úplný odpad, ale o moc lepší to tedy v žádném případě nebylo.

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat