0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 10. 2016

Krampus: The Reckoning (2015)

Kdo ublíží malé Zoe, ten lehne popelem! A to doslova.  

Poté co jsou nalezena před domem dvě ohořelá těla pěstounů, policie najde za zavřenými dveřmi mladou dívku Zoe, která je následně umístěna na speciální kliniku. Na starosti jí dostane dětská psycholožka Rachel, která spolupracuje s vyšetřovateli a snaží se získat dívčinu přízeň, aby pomohla objasnit smrt nevlastních rodičů. Jenomže Zoe je dost nepřístupná osoba, která tvrdí, že za vším stojí bytost zvaná Krampus. Zpočátku nikdo nevěří historce o jejím imaginárním příteli, ale když se začne zvyšovat počet mrtvých lidí, kteří přišli s dívkou nějak do styku, začne Rachel pátrat v dívčině minulosti a to raději neměla dělat.


Režie: Robert Conway
Rok výroby: 2015
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Amelia Haberman...(Zoe Weaver)
Monica Engesser...(Dr. Rachel Stewart)
James Ray...(detektiv Miles O'Connor)
Kevin Tye...(Dr. Tom Jennings)
Sean G P Anderson...(Lamaar Coelman)
...a další


Určitě se najde pár lidí, kteří si tento film spletli s Krampusem (2015) od režiséra Doughertyho, ale já měl to "štěstí", že jsem viděl jako první správný film. Ani ten sice na mě moc valný dojem neudělal, ale proč se nepodívat i na další filmy s podobným námětem. Bohužel je potřeba si nalít sklenici čistého vína a říci, že většina z nich je ještě mnohem horších a tento kousek je toho zdárným příkladem. Nenáročný divák se u toho možná pobaví, ale já mezi ně určitě patřit nebudu. Je sice pravda, že je to o pověstný fous lepší než Krampus: The Christmas Devil (2013), ale to nic nezmění na tom, že jde o dost podprůměrnou podívanou, kterou klidně můžete přejít bez povšimnutí.

Scénárista se sice snažil diváky obalamutit, co to jen šlo, ale příběh o zlé holčičce toužící po pomstě , voodoo panenkách a digitálním čertovi, postrádal většinu z toho, co by měl dobrý horor mít. Místy se sice podařilo vytvořit zajímavou atmosféru, ale tak se většinou dělo jen u samotných vražd. Těch je tu docela dost, jenže vše podstatné se stejně nakonec odehrálo mimo záběr kamery. Divák tak zůstal ochuzen o to nejlepší a musel se spokojit s hnusným digitálním tvorem, který měl připomínat mýtického Krampuse.

Co už se však překousnout nedalo, byli špatné herecké výkony snad všech zúčastněných. Nevím, kdo ty herce vybíral, ale mezi nimi by snad i Paris Hilton dostala z milosti Oscara. Samozřejmě nesmí chybět ani trocha erotiky, která se snažila alespoň trochu rozptýlit všudypřítomnou nudu. No a závěrečné rozuzlení? Kdo má alespoň trochu všech pět pohromadě, ten si to dal dohromady již dávno před koncem. Takže šokující? Určitě ne, leda tak to, že je někdo ještě v roce 2015 schopný natočit něco takového.

Měl bych tady jedno varování pro všechny rodiče: raději nikdy nezamykejte své ratolesti, nebo se vám může stát, že shoříte na popel! A to nemusíte mít v domě ani jednu sirku, nebo zapalovač. Přestože tento film samozřejmě spadá do kategorie podprůměrných, znám ještě mnohem horší paskvily, takže za ty vraždy to vidím tak na...

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat