0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 10. 2016

Krampus: The Christmas Devil (2013)

Milé děti, pamlsky od tohoto pána určitě nečekejte!

Policista Jeremy Duffin musí řešit zapeklitý případ, který má zřejmě spojitost z jeho minulostí. Po celém světě již řadu let mizí vždy před vánočními svátky zlobivé děti, které jsou později nalezeny mrtvé. Zatímco ostatní jsou přesvědčeni, že musí jít o nějakého psychopata, on s jejich tvrzením nesouhlasí, protože k tomu má vlastní důvody. V dětství byl totiž sám unesen hrozivou postavou a následně hozen do zamrzlého jezera. Podařilo se mu však nepozorovaně utéct a od té doby jej pronásledují děsivé noční můry. Jenže kdo mu uvěří, že za vším stojí mýtická postava Krampuse, který trestá neposlušné děti?


Režie: Jason Hull
Rok výroby: 2013
Délka: 82 min
Země: USA

Hrají:
A.J. Leslie...(Jeremy Duffin)
Erica Soto...(Rebecca Duffin)
Samantha Hoepfl...(Heather Duffin)
Richard Goteri...(kapitán Gil Farabee)
Bill Oberst Jr...(Brian Hatt)
Jay Dobyns...(Bob Norris)
...a další


Nedávno jsem měl možnost vidět Doughertyho film, ve kterém jsem se zřejmě poprvé setkal s temným stínem svatého Mikuláše Krampusem, jenž je jeho pravým opakem. Nedalo mi to a na internetu si zjistil, že je o něm natočeno hned několik filmů a jakožto zarytý sběratel hororových filmů jsem si jich samozřejmě několik opatřil. Tento je dokonce ještě o dva roky starší a tak jsem byl opravdu zvědavý, jestli nebude lepší než jeho slavnější nástupce. Bohužel nebyl a to mě nějak závratně neokouzlil ani Krampus (2015). Popravdě jde o amatérský céčkový brak, který mě místy doháněl pomalu k šílenství a já prostě musel mačkat tlačítko rychlého přetáčení, přestože to dělám opravdu minimálně.

Již od prvních minut bylo vidět, že tady se s moc velkou kvalitou opravdu nepotkáme. Neuvěřitelně špatná kamera však nebyla ještě tím nejhorším, co tu na nás čekalo. Zoufalé (ne)herecké výkony většiny zúčastněných se snad nedají ani popsat beztoho, že bych musel být opravdu vulgární. Větší přehlídku antitalentů jsem už dlouho neviděl a já začal nervózně pokukovat po časomíře. Většinu vražd doprovázelo doslova ochotnické představení, jehož trpkost cítím na jazyku ještě teď. Ty marné pokusy o navození alespoň nějaké atmosféry byli opravdu úsměvné, ale kromě dobrého hudebního doprovodu tu moc dobrého k vidění nebylo. Navíc si myslím, že ona vedlejší osa příběhu s propuštěným vězněm tu byla úplně zbytečná.

Definitivně to podtrhla rádoby hospodská bitka, která je zlatým hřebem večera. Kdo jí neuvidí, tak neuvěří. Pokud jste si doteď mysleli, že nejnovější filmy Stevena Seagala sebou přinášejí nejúsměvnější akční souboje, tak to jste ještě neviděli tuhle šarvátku. Jediní kdo si tu přijdou alespoň trochu na své, jsou příznivci soft porna, protože si tu menší roli střihla nepříliš známá Angelina Leigh (fotila do pánského časopisu a natočila několik krátkých sólo videí). Jinak je to ovšem jedna velká bída.

Opravdu hodně dlouho jsem přemýšlel, jestli tomu nemám vlepit rovnou ODPAD. Jedinou záchranou tohoto filmu je to, že jsem se u toho asi dvakrát zasmál, pěkný hudební doprovod a zajímavé kresby na kterých je Krampus ze začátku. A to se letos rozhodli ještě natočit pokračování, takže začínám mít vážně strach o své duševní zdraví. Znám však ještě několik horších filmů.

Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat