0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 9. 2016

Teeth (2007)

 Vagina dentata: mýtus nebo skutečnost? Raději se však pánové mějte před ní na pozoru!!!

Dawn je mladá dívka propagující na škole cudnost a sexuální zdrženlivost. Žije společně se svou nemocnou matkou, nevlastním otcem a bratrem, který jí nemůže vystát. Sexuální výchova a dospívání však i v ní probouzí touhu poznat zakázané ovoce, ale ve chvíli kdy se jí snaží násilím připravit o to nejcennější její přítel Tobey, odhalí její tělo „skrytou zbraň“. Dawn má totiž „vaginu dentata“, která připraví mladíka o jeho chloubu. Zmatená dívka se snaží najít odpovědi na internetu i u gynekologa, ale její tajemství se nakonec ukáže býti doslova mocnou zbraní ve zkaženém světě…



Český název: Intimní tajemství
Režie: Mitchell Lichtenstein
Rok výroby: 2007
Délka: 94 min
Země: USA

Hrají:
Jess Weixler...(Dawn)
John Hensley...(Brad)
Hale Appleman...(Tobey)
Ashley Springer...(Ryan)
Lenny von Dohlen...(Bill)
...a další


Ups tak tohle byl vážně ujetý film a to po všech stránkách. Z morálního hlediska museli všichni ti odpůrci předmanželského sexu plesat radostí, ale v dnešní době už jsou podobné „závazky“ spíše k smíchu. Nicméně to je každého věc a dál to nebudu rozebírat. Každopádně ten filmový spolek paniců a panen byl stejně dementní, jako celkový scénář tohoto filmu. Ono je sice pěkné, když tvůrci přijdou s něčím neokoukaným (zápletkou), ale bylo by záhodno to i solidně natočit. Film je nám presentován jako hororová komedie, ale prvků kterými se honosí tyto filmové žánry, je tu na můj vkus až žalostně málo. Tedy hlavně co se hororové stránky týče.

Pokud se spokojíte s několika umělými penisy či prsty – tak bude určitě šťastni, ale já během sledování Teeth několikrát přemýšlel, že to vypnu. Vydržel jsem ovšem až dokonce s nadějí, že se dočkám alespoň solidního vyvrcholení. Sice se tak nestalo, ale nakonec jsem přece jenom „vyměkl“ a v rámci možností to přečkal až do úplného konce. Vyložená tragédie to není, místy se tu objeví i slušná porce černého humoru, ale nebýt pohledné herečky a těch uhryznutých ptáků – asi bych si už za týden nic z toho co jsem tu viděl, nepamatoval.

Intimní tajemství v sobě sice neslo určité poselství, ale na rozehranou hru jeho tvůrců přistoupí jen opravdu málokdo. Já dneska viděl tento film podruhé a přece jenom ho už beru jako takovou od-dechovku, která se nedá brát moc vážně. Každopádně oceňuji snahu scénáristy a režiséra v jedné osobě přijít s něčím novým. Jen když už byl této film o bájné „zubaté vagíně“, tak jí mohli ve filmu i ukázat. Když už tu byla i jistá dávka nahoty, určitě by to bylo přijatelné zpestření. Navíc Jess Weixler zas tak škaredá není, jak píší někteří uživatelé na internetu. 

Hodnocení:
Slabých 50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat