0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 9. 2016

Shallow Ground (2004)

 Děsivá minulost tohoto místa si žádá odplatu. I krev má totiž svou paměť!

V zapadlé lesní rezervaci právě balí tři policisté své vybavení, když tu náhle se na prahu jejich stanice objeví mladý muž celý od krve. Nekomunikuje, ale je na něm něco zvláštního. Policisté mu odeberou otisky prstů a ke svému překvapení zjistí, že se skládají z několika pohřešovaných osob, které v jejich rajónu zmizeli za poslední rok. Stojí před nimi snad úkladný sériový vrah, který až doteď nezanechal jedinou stopu, nebo před nimi stojí bytost ze záhrobí, toužící po odplatě? Šerif Jack Sheppard stojí před nejzapeklitějším případem své kariéry, při kterém začnou vylézat na povrch staré křivdy a ukáže se, že nikdo není tak úplně bez viny…



Český název: Krvavé stopy
Režie: Sheldon Wilson
Rok výroby: 2004
Délka: 97 min
Země: USA

Hrají:
Timothy V. Murphy...(Jack Sheppard)
Stan Kirsch...(Stuart Dempsey)
Lindsey Stoddart...(Laura Russell)
Patty McCormack...(Helen Reedy)
Natalie Avital...(Darby Owens)
Rocky Marquette...(chlapec)
...a další


Do rukou se mi dostal docela zajímavý film, který určitě stojí za povšimnutí. Sheldon Wilson dokázal i s minimálním rozpočtem (72 000 dolarů) natočit slušný průměrný thriller, s netradiční a hlavně neokoukanou hororovou zápletkou. Nejde sice o nic nervy drásajícího, ale mysteriózní atmosféra mě alespoň z počátku zcela vtáhla do děje, což se mi v poslední době moc často nestávalo. Příběh obestřený rouškou tajemství pomalu rozplétá své sítě a nebýt unáhlenosti režiséra, zřejmě bych si jej dokázal vychutnat až do samotného konce. Bohužel někde v polovině se to začalo zadrhávat a ke konci už mě to ani moc nebavilo.

Mohlo za to především finální odhalení totožnosti vraha, které je pro mne těžko uvěřitelné (chtěl bych vidět jak by to celé dotyčná osoba dokázala provést…). Nicméně o tom, že krev má paměť se přesvědčíme v tomto filmu hned několikrát. Bez hříchů minulosti tu totiž není skoro nikdo a je docela zajímavé sledovat osudy všech postav, které se tu objeví. Samozřejmě zde nesmí chybět ani trocha nahoty (bez té se většina filmů neobejde) – však tu hrály celkem pohledné herečky a poté i nudné (ne)logické pasáže. Ale to je v dnešní době už zažitý scénář, takže to nikoho nepřekvapí. Bylo téměř nemožné, aby si celá stopáž udržela vyrovnanou kvalitu.

K mému překvapení se tu však i přes malý rozpočet objevili docela dobré speciální efekty. Pěkně krvavé, jak to mám rád a to doslova. Hrátky s červenou tekutinou se vyvedly na jedničku, což beru jako velké plus. Shallow Ground tak dokázali splnit všechna kritéria průměrného béčka a já pevně věřím, že jsem je neviděl naposledy. Klidně bych si dal někdy v budoucnu i pokračování. Což by vzhledem k otevřenému konci nemuselo být nereálné.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat