0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 9. 2016

Maniac Cop 2 (1990)

 Matt Cordell se vrací a s ním nepřichází zákon, ale sama smrt...

Jack a Teresa se dostali do svízelné situace. Tělo Cordella se v řece nenašlo a policie moc jejich historce o oživlé „zombie“ vraždící v policejní uniformě nevěří. Dokonce je pošle k psycholožce Susan, která kromě nich dělá posudek i na potížistu detektiva McKinneyho. Ta jejich historce uvěří až ve chvíli, kdy je oba Matt Cordell pošle na věčnost. To je už však pozdě a oživlý policista začne znovu řádit v ulicích New Yorku. McKinney je její jedinou šancí, ale ten se spíše stará o případ sériového vraha tanečnic ve striptýzových barech. Stojí snad za vším maniak v uniformě, nebo ve městě řádí ještě jeden psychopat?…


Režie: William Lustig
Rok výroby: 1990
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Robert Davi...(detektiv Sean McKinney)
Claudia Christian...(Susan Riley)
Robert Z'Dar...(Matt Cordell)
Leo Rossi...(Turkell)
Michael Lerner...(Edward Doyle)
Bruce Campbell...(Jack Forrest)
Laurene Landon...(Teresa Mallory)
...a další


Dvojice Lustig a Cohen se po dvou letech rozhodla oživit svého nemrtvého hrdinu a divákům nabídla další béčkovou podívanou, která dle mnohých ještě předčila první díl. Tedy alespoň co se akčnosti týče, protože tentokrát to byla svižná akce od začátku až do samotného konce. Byla však skutečně tak dobrá? Dle mého sice kvalit svého předchůdce nedosáhla, ale pořád jde o nadprůměrnou podívanou. Zvláště začátek totiž dost zarmoutí fanoušky jedničky a hlavně Bruce Cambella . Kdo si totiž myslel, že i zde bude hrát hlavní roli, ten se šeredně mýlil. Vlastně se tady ani nestačil pořádně ohřát, stejně jako jeho filmová partnerka Laurene Landon.

Dvojka nám totiž nabídne jinou dvojici ústředních hrdinů a ty staré odsunula na vedlejší kolej. Což byla velká škoda, ale ani nováčci si nevedli vůbec špatně. Atmosféra i samotný děj je navíc okořeněn ještě o jednoho zabijáka, takže vlastně sledujeme dvě prolínající se dějové linky, které se nakonec přece jenom spojí. Ale nebudu zbytečně spoilerovat. Samozřejmě nesmí chybět ani znetvořený Matt Cordell, který opět rozehraje nepěknou hru s policií i svými obětmi. Tentokrát dal ještě větší průchod svým emocím a finální rozuzlení nám navíc ukáže, že dosáhl i svého vytouženého cíle…

Pokud si chcete film užít alespoň tak jako já, musíte hodit za hlavu všechny ty nelogické prvky (kterých je tu tentokrát opravdu dost) – tedy doslova vypnout a nechat se unášet nadsazeným příběhem, odehrávajícím se ve špinavých uličkách New Yorku a vězení. Ani tentokrát nebude chybět devastace policejní stanice a otevřený konec – ono se tu dá narazit na víc podobností, které jsme měli možnost shlédnout již v prvním díle. Lustig totiž není zrovna kreativní režisér a rozhodl se držet zažité a osvědčené šablony. Čímž ovšem připravil diváky o možnost si Matta Cordella ještě více zamilovat. Pomalu a jistě totiž pro mnohé z nich začal ztrácet potřebnou jiskru a status kultovní postavy!

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat