0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 9. 2016

From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter (1999)

 Poslední díl této upíří série se nese v dosti westernovém duchu. Byl to dobrý nápad, nebo se tento krok stal oním pověstným posledním hřebíčkem do rakve…

Bandita Johnny má být popraven rukou nelítostného kata. Ten se neštítí ani zmrskat svou dceru před zraky celého města. Na poslední chvíli je však zachráněn neznámým „cizincem“ a na svém útěku sebou vezme i katovu dceru Esmeraldu. V patách však má kata, který je bude klidně pronásledovat až na samý konec světa, jen aby vykonal svou pomstu. Johnny se vrátí ke své bandě a na útěku se rozhodnou přepadnout dostavník, který je podle dívky Reece (ona je tou jeho zachránkyní) plný zlata. Trojice cestujících (manželé Mary a John a starý spisovatel Ambrose) však u sebe nic cenného nemá. Osud tomu chtěl, že se všichni znovu potkají v pouštním hostinci Titti Twister. Toto místo však obývají upíři, kteří zanedlouho po jejich příjezdu rozpoutají krvavý masakr…


Český název: Od soumraku do úsvitu 3: Katova dcera
Režie: P.J. Pesce
Rok výroby: 1999
Délka: 94 min
Země: USA

Hrají:
Marco Leonardi...(Johnny Madrid)
Michael Parks...(Ambrose Bierce)
Ara Celi...(Esmeralda)
Rebecca Gayheart...(Mary Newlie)
Lennie Loftin...(John Newlie)
Temuera Morrison...(kat)
...a další


Tento díl se natáčel zároveň s dvojkou, ale záměrně byl uveden až po její premiéře. I z toho důvodu je občas uváděn jako rok výroby 2000. To však nic nemění na tom, že i do třetice jsem se dočkal hodně průměrné podívané (ani jeden z předešlých dílů na mě moc velký dojem neudělal) a nic na tom nezměnil ani fakt, že se tentokrát jedná o skloubení westernu a hororu. Tato upíří sága má k mému údivu hodně podobnou kvalitu a popravdě nevím, který díl bych označil za ten nejhorší (snad tento, ale jen kvůli nepříliš přesvědčivým hereckým výkonům).

Musím se přiznat, že podobně jako u jedničky se mi líbila hlavně první polovina filmu. Možná díky svému akčnějšímu pojetí, protože masakr v baru a mizerné speciální efekty už tak dobré nebyli. Jsem však fandou westernů a černého humoru, takže jsem tomu dal nakonec zelenou. Přece jenom jsem se u toho moc nenudil a i atmosféra nám místy nabídne slušnou porci zábavy. Byla jen velká škoda, že si scénář neudržel stejnou kvalitu po celou dobu trvání filmu. S blížícím koncem se tu totiž začala kupit hromada nelogických kopanců a přemrštěných situací.

Jediným věrným se tak nakonec stal Danny Trejo, který se objevil alespoň na chvíli ve všech dílech. Právě tento potetovaný chlápek měl však smůlu v tom, že jeho role (ač důležitá) byla využita vždy jen na chvíli. Vedle něj se tu objevilo několik známějších tváří z nichž nejvíce jsem byl zvědavý na Rebeccu Gayheart. Ta když zrovna nekouří crack a nenatáčí se nahá ve vaně, občas dokáže zaperlit i na filmovém plátně. Ne že by to byla zrovna dvakrát úžasná herečka, ale divákovo oko potěší alespoň svou hezkou tvářičkou. Její manžílek u mě vyvolal i menší úšklebek na tváři (protože který ženich ještě týden po svatbě neví, co má jeho stará pod oblečením...jen debil…). Asi nejvíce mě ovšem zaujala postava starého Ambrose, která ovšem zůstala zahalena pod rouškou tajemství až do samotného konce – což mi trošku lezlo na nervy. 

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat