0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 9. 2016

Devil's Rejects, The (2005)

 Zvrácená rodinka ještě neskončila se svým řáděním, ale tentokrát má v patách drsného šerifa, který rozhodně s nikým nejedná v rukavičkách…

Po událostech v prvním díle je farma naší zvrácené rodinky obklíčena šerifem Wydellem a jeho pomocníky. Při následné přestřelce je Rufus zabit a matka zatčena. Otis a jeho stejně zvrácená sestra Baby však na poslední chvíli unikají – poslední z rodiny Tiny byl zrovna mimo dům a tak se stačil před policisty schovat v lese. Oba uprchlíci se vydají za svým otcem kapitánem Spauldingem na smluvené místo, ale během své cesty se opět pustí do zabíjení nevinných lidí, kteří se jim připletou do cesty. Šerif Wydell přísahal krutou pomstu a vydává se po stopách psychopatických vrahů. Pro jejich dopadení je ochotný udělat opravdu cokoliv…


Český název: Vyvrženci pekla
Režie: Rob Zombie
Rok výroby: 2005
Délka: 109 min
Země: USA / Německo

Hrají:
William Forsythe...(šerif Wydell)
Bill Moseley...(Otis)
Sid Haig...(kapitán Spaulding)
Sheri Moon Zombie...(Baby)
Ken Foree...(Charlie Altamont)
Leslie Easterbrook...(matka Firefly)
...a další


Rob Zombie dlouho nelenil a po docela dobrém přijetí své prvotiny u hororových fandů, se vrhl na její pokračování. Musel se sice zprvu potýkat s menšími problémy co se hereckého obsazení a přepisování scénáře týče (Karen Black chtěla větší honorář za roli matky – no a tak místo ní dostala tuto roli Leslie Easterbrook a Dennis Fimple zemřel krátce po dotočení Domu tisíce mrtvol). Navíc postava doktora Satana byla vyškrtnuta úplně, ale již natočené scény se staly nakonec materiálem v bonusové sekci DVD. Poté již nic nebránilo tomu, aby mohl vzniknout další bizarní kousek, na který hned tak rychle nezapomenete.

Sice už to na mě nezapůsobilo, tak jak tomu bylo u prvního dílu, ale pořád je to v mých očích lehce nadprůměrná záležitost. Sice dle hodnocení na internetu můj názor moc lidí nesdílí, ale já si i dvojku docela užíval. Rob Zombie si pro nás přichystal další pekelnou várku morbidní podívané, ujetých hlášek i vulgarismů, takže si nemůžu stěžovat. Sice mě trošku mrzelo, že opustíme docela brzy dům „neřestí“, ale naše ujetá rodinka se dokázala zabavit pěkně po svém i jinde. Zvláště scény v motelu na mě dost zapůsobily. Nechyběla nahota, dramatičnost i jistá dávka morbidnosti. Chrochtal jsem si blahem, když započal ten masakr, přes nahé kozičky, kroutící se zadnici Sheri Moon až po dráždění zbraní v rozkroku — přesně tohle vystihuje Zombie zvrácené choutky, které navíc dokáže skvěle natočit a to dělá z jeho filmů zvrácený sen každého hororového psychopata.

Tentokrát zde však máme i drsného šerifa, který rozhodně s nikým nebude jednat v rukavičkách a dvojici drsných motorkářů (menší roli zde dostal Danny Trejo). Byla jen škoda, že oba pánové nedostali více prostoru. Pokud si film pustíte s českým dabingem, dočkáte se i celé plejády vulgárních nadávek (však taky tento film držel docela dlouhou dobu první příčku za slovo „fuck“, které tu zaznělo opravdu mockrát). Je ovšem pravda, že konec mě trochu zklamal. Není vyloženě špatný, ale očekával jsem něco lepšího (než že se ponese v duchu profláklých Tarantinovek). 

Hodnocení:
70% 

Žádné komentáře:

Okomentovat