0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 9. 2016

Black Water (2007)

 Rybaření v australských řekách může být mnohdy velmi nebezpečné! O tom se ostatně přesvědčí trojice hlavních hrdinů, která narazí na nebezpečného krokodýla…

Grace společně se svým manželem Adamem a sestrou Lee odjíždí po návštěvě matky na dvoutýdenní dovolenou po severní Austrálii. Po prohlídce krokodýlí farmy se rozhodnou zarybařit si na řece. Pronajmou si člun a průvodce Jima a vyrazí vstříc dobrodružství. To se však záhy promění v zoufalý boj o přežití, protože jsou napadeni velkým krokodýlem, který převrátí jejich člun, zabije průvodce a oni tak zůstanou uvězněni na stromech. Záchrana je v nedohlednu, vzrůstá panika a nebezpečný predátor se své nečekané potravy nevzdá bez boje…



Český název: Krvavá laguna
Režie: David Nerlich, Andrew Traucki
Rok výroby: 2007
Délka: 90 min
Země: Austrálie

Hrají:
Diana Glenn...(Grace)
Maeve Dermody...(Lee)
Andy Rodoreda...(Adam)
...a další


Rok 2007 byl docela bohatý na krokodýlí a aligátoří horory a většina z nich patří k tomu lepšímu, co nám tento animal subžánr nabídl. Tento kousek sice hodnotím jako klasický průměr, ale to rozhodně neznamená, že by šlo o špatný film. Spíše naopak. Australané podobné kousky točit umí a ani tentokrát diváky nezklamali. Přitom tvůrci neměli k dispozici příliš velký rozpočet a popravdě se tu neobjevil žádný známý herec/herečka (tedy alespoň pro mne). Ke štěstí mnohdy stačí i málo a tady dokázali doslova z „hovna“ uplést celý bič.

Země oplývající nádhernou přírodou nám tentokrát však příliš své krásy nenabídne, protože děj se odehrává na několika metrech čtverečních stojaté vody, ale i tak si divák přijde na své. Nečekejte zde však žádné hektolitry prolité krve ani přerostlé monstrum – tady se totiž pracovalo hlavně s náznaky strachu a krokodýl se nám mockrát neukáže. Když už se však objeví, jde o slušnou akci a kamera se bude chvět pod cákanci vody, za doprovodu srdceryvných výkřiků. Díky tomu vypadají některé scény docela realisticky. Nejde totiž o žádnou zbytečně přerostlou mrchu.

Ovšem to se nedá říci o všech scénách. Najde se zde totiž i dost nelogických kopanců, které mi trochu zkazili celkový prožitek z filmu - viz: krokodýl stáhne dívku pod vodu, cloumá s ní ve vodě jak o život a ta nakonec vyleze s jednou menší dírkou ve stehnu. To se může stát leda tak maximálně když vás kousne nějaký malý ratlík, nebo závěrečná střelba s rukou v tlamě, aniž by jí ukousl...Podobných blikanců tu bylo několik. Trochu mi vadil i výběr dvou nepříliš sympatických hereček (to tam vážně neměli někoho pěknějšího?), ale zas na druhou stranu obě podaly docela slušné herecké výkony. Takže se to vlastně kompenzovalo.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat