0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 8. 2016

Seed of Chucky (2004)

 Chucky a Tiffany mají dítě! To ovšem rozhodně nehodlá jít ve šlépějích svých rodičů...Což oni samozřejmě nehodlají dopustit!

Mladý Glen to nemá ve svém podivném životě jednoduché. Stal se majetkem rádoby břichomluvce a atrakcí pro pobavení lidí. On však touží po úplné rodině a tak když uvidí v televizi Chucky a Tiffany hrát ve filmu, rozhodne své rodiče vyhledat. Netuší však, že jde pouze o filmové rekvizity. Pomocí amuletu se mu podaří oba oživit, ale ke svému zděšení zjistí, že jak Chucky, tak Tiffany stále ze všeho nejvíc touží zabíjet další nevinné oběti. Oba mají samozřejmě radost, že mají dítě, ale Glen rozhodně netouží kráčet v jejich šlépějích. Všichni se však chtějí převtělit zpět do lidských těl a jako nejlepší volba se jeví herečka Jennifer Tilly a její milenec. Na krvavé cestě za uskutečněním svých plánů, však na ně čeká řada překážek a zvrhlé panenky projdou i rodinnou krizí.



Český název: Chuckyho sémě
Režie: Don Mancini
Rok výroby: 2004
Délka: 87 min
Země: Rumunsko / USA / Velká Británie


Hrají:
Brad Dourif...(Chucky)
Jennifer Tilly...(Tiffany / Jennifer Tilly)
Billy Boyd...(Glen / Glenda)
Redman...(Redman)
Hannah Spearritt...(Joan)
...a další


Po delší odmlce se rozhodl scénárista a producent předchozích dílů této série Don Mancini, že nadešel čas, opět oživit vraždící panenku Chucky. Vzhledem k tomu, že se zase jednalo o hororovou komedii, všichni očekávali stejně kvalitní podívanou, jako tomu bylo u Nevěsty. Bohužel na většinu fandů čekalo nepříjemné zklamání, protože tento díl již takovou kvalitu neměl. Zvláště když se úvod točí okolo mladého Glena, který byl nejen odporný, ale i neskutečně nudný a zbytečný. Kdyby se celý film točil jen okolo něj, tak bych tomu bez milosti vlepil ODPADNÍ hodnocení. Naštěstí brzy přijdou na řadu i jeho rodiče a další bizarní podívaná mohla započít.

Kultovní postava Chuckyho nezklamala a opět si pro nás připravila několik nezapomenutelných hlášek a scén (jak těch vraždících, tak tu nebude tentokrát chybět ani onanování). Scénář jako celek už tak záživný nebyl (osobně řadím tento kousek, jako druhý nejhorší film celé série hned po trojce), ale naštěstí tu narazíme i na několik opravdu vyvedených „špeků“. Černý humor je ostatně hlavní ozdobou celé série. Bohužel Tiffany už tak úderná není a spíše se věnuje hádkám, filozofování, svému svědomí a dítěti. Ten retardovaný spratek mě nevýslovně vytáčel téměř po celou dobu. No a samotný závěr se mi taky nelíbil. Nelze si však nevšimnout hned několika narážek na známější filmy (kupříkladu tu je jistá podobnost s Osvícením).

Tentokrát jsem nebyl ani moc spokojený s hereckým obsazením. Redman a tentokrát ani Tilly zrovna moc neoslnili a zpěvačka Spearritt tu byla jen do počtu. Jak už jsem však poznamenal na začátku, hlavní prim tu hraje opět hlavně Chucky (Dourif mu opět propůjčil svůj hlas) respektive jeho černý humor, hlášky a neutuchající chuť zabíjet. Dokonce ve filmu sejme i „Britney Spears“. Za tuto scénu se následně Mancini veřejně omluvil. Chuckyho sémě není vyloženě špatný film, ale mám k němu hodně výhrad. Na můj vkus tu bylo dost zbytečných pasáží i postav, špatný konec a hlavně mi pil krev ten synek (dcera?). Takže na lepší než průměrné ohodnocení to nevidím. I když je pravda, že trojka se mi líbila ještě méně.

Hodnocení:
55% 

Žádné komentáře:

Okomentovat