0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 8. 2016

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse (2015)

 Lovení bobříků je sice pěkná věc, ale ulovit si svého zombíka je mnohem lákavější!  

Ben, Carter a Augie jsou nejlepší kamarádi už od dětství. Spojuje je nejen přátelství, ale i chození do skautu. Zatímco první dva s tím chtějí skončit, protože se u nich naplno projevila puberta, začínají se zajímat o dívky a nechtějí být už terčem posměšků svých vrstevníků, Augie se právě chystá složit odznak Kondora. Jeho kamarádi mu nechtějí zkazit radost a tak se s ním vydávají tábořit do lesa. Nemají však ani tušení, že jejich město právě postihla zombie apokalypsa. Obstojí chlapci ve své nejtěžší zkoušce a pomůžou jim jejich skautské dovednosti v boji o přežití? Po boku pohledné barmanky se pokusí zachránit zbytek obyvatel před zástupem nemrtvých.  




Český název: Skautův průvodce zombie apokalypsou
Režie: Christopher Landon
Rok výroby: 2015
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Tye Sheridan...(Ben Goudy)
Logan Miller...(Carter Grant)
Joey Morgan...(Augie Foster)
Sarah Dumont...(Denise Russo)
Halston Sage...(Kendall Grant)
David Koechner...(Skautský vedoucí Rogers)
...a další


Občas se ve mně probudí mé sadomasochistické choutky a pustím si i nějaký ten zombie film. Osobně tento hororový subžánr vůbec nemusím (až na pár vyjímek typu REC a staré Romerovy klasiky), ale tento film mě skutečně zaujal svým obsahem. Sám jsem do devatenácti chodil do skautu, takže jsem byl zvědavý, s čím že se tvůrci vytasí tentokrát. Hororové komedie a zvláště ty se zombíkama občas dokáží pobavit i mou maličkost a tady se režisér Landon trefil do černého. Popravdě jsem si sledování jeho filmu, opravdu užíval od první minuty.

Morbidní zábava plná černého humoru, slušných gore scén i solidních hlášek dávala docela zabrat mé bránici. Mám rád, když se podobné filmy neberou moc vážně a divákovi naservírují pořádnou porci ujeté podívané, při které divák doslova vypne a hlavně se nenudí. Bizarních situací je tu přehršel, protože tvůrci rozhodně nešetřili své „choré“ mozky a divákům naservírují množství neskutečně bláznivých scén, na které se hned tak nezapomene.

Ústřední čtveřice hrdinů sice nějak extra charismatická není (pokud tedy nebereme v potaz pohlednou barmanku a její výstřih), ale herci se svých rolí zhostili docela dobře a předvedli slušné výkony. To samé však platí i o chlapcích, co měli na starosti speciální efekty. Milovníci gore budou dozajista chrochtat blahem. Navíc musím pochválit i samotné tvůrce (od scénáristů, přes režiséra, kameramana a střih), že se tu objevilo i několik neokoukaných (originálních) momentů, kvůli kterým určitě stojí za to, film vidět.

Chtělo by to mnohem více takových filmů a snad bych začal ty zombie filmy mít i rád! Scouts Guide to the Zombie Apocalypse mi udělal opravdu velkou radost a můžu vám ho jen doporučit. Ani jsem nemusel moc dlouho přemýšlet, jaké bych tomu dal hodnocení. V mých očích jde o nadprůměrnou záležitost.  

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat