0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 8. 2016

Pinocchio's Revenge (1996)

 Dřevěný Pinocchio jako další z řady zabijáckých loutek? Ne to není vtip, ale strašná nuda!

Mladému policistovi se během deštivé noci podaří zadržet nebezpečného vraha dětí Vincenta Gotta. Jeho obhájkyně Jennifer je však přesvědčená, že tyto ohavné vraždy nespáchal. Tedy kromě zavraždění vlastního syna. Tomu však nevěří porota ani soudkyně a vrah je popraven na elektrickém křesle. Jedním z důkazních materiálů je i dřevěná loutka Pinocchia, která byla nalezena v hrobě mladého Gotta. Ta se shodou okolností (nebo lépe řečeno omylem) dostane do rukou dceři obhájkyně Zoe, která má právě narozeniny. Ta je z dřevěné loutky doslova unešená a tak jí ji Jennifer prozatím nechá. Brzy se však začne dceřino chování zhoršovat a v jejím okolí začne docházet k podivným nehodám a úmrtím. Zoe svádí vinu na Pinocchia, ale nikdo jí nevěří.




Český název: Dětská hra 4: Syndrom Pinocchia
Režie: Kevin Tenney
Rok výroby: 1996
Délka: 96 min
Země: USA


Hrají:
Rosalind Allen...(Jennifer Garrick)
Brittany Alyse Smith...(Zoe Garrick)
Candace McKenzie...(Sophia)
Todd Allen...(David Kaminsky)
Lewis Van Bergen...(Vincent Gotto)
Verne Troyer...(Pinocchio)
...a další


Když Tom Holland natočil v roce 1988 první Dětskou hru s vraždící panenkou Chucky a ta se setkala s velkým diváckým ohlasem, nevědomky odstartoval „mánii“ s filmy o vraždících panenkách a loutkách. Našlo se množství takových, kteří se chtěli hlavně přiživit na jeho úspěchu a tento film je toho jasným důkazem. Bohužel Tenney nikdy nepatřil mezi příliš dobré režiséry, přestože má na svém kontě i několik zajímavých filmů. Pinocchio's Revenge je po všech stránkách hodně slabým filmem a asi nejvíce je mu vytýkána kromě nudnosti i až příliš okatá podobnost s legendární Child's Play (hlavně tedy některé scény).

Největší vlnu nevole však u nás spustili bláhoví čeští distributoři, kteří tento film nazvali Dětskou hrou 4. Šlo jen o marketingový tah, protože spousta lidí jim sedla na lep, jelikož si mysleli, že jde o pokračování série Child's Play. S tímto však tvůrci filmu neměli absolutně nic společného, přesto jim to hodně lidí dává za zlé. Na rozdíl od kultovního filmu je toto dílo však slabé po všech stránkách. Od nepříliš záživného scénáře, přes nepříliš vydařenou atmosféru, až po nevábně vypadající loutku Pinocchia. Ta se navíc od Chuckyho ve filmu moc neprojevuje a divák je tak ochuzen o krvavou podívanou.

Mord scén je tu opravdu jen málo a většina důležitého se odehrává až ke konci filmu. Tím pádem je divák prvních cca padesát minut nucen sledovat doslova nudnou přehlídku dialogů a nepříliš oslnivé herecké výkony (pokud do toho nebudu počítat dvě lehce erotické scény – i když pravda scéna ze sprchy jistě potěší převážně mužskou část diváků). Snad kdyby se více přitvrdilo, nebo nešetřilo černým humorem, mohlo dojít k určitému kompromisu, na který by většina diváků přistoupila. Bohužel film je místy tak nudný, že musíte bojovat s tím, aby jste u něj neusnuli.


Pinocchio's Revenge tak bohužel musím zaškatulkovat do nepovedených filmů, které opravdu vidět nemusíte. Dá se zde narazit na několik slibných scén, ale na ty si musíte počkat více než hodinu. No a záleží jen na vás, zda jste ochotni tak dlouho čekat. Zvláště když samotná loutka je dost odpudivá a stejně se moc do akce nedostane.  

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat