0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 8. 2016

Khon Len Khong (2004)

Pokud se chcete někomu pomstít, může býti voodoo dobrou volbou. V Thajském provedení to však byla docela bída...

Mladá dívka Boom se seznámí s bohatým Prathanem a brzy se z nich stanou milenci. Když mu však oznámí, že je těhotná, muž jí od sebe odežene a aby nic neprozradila (protože je ženatý), dá jí tučné odškodné. Jenže nic není zadarmo a tak jí ještě přenechá svým kamarádům, kteří jí hromadně znásilní. Zoufalá dívka se rozhodne pomstít tím nejkrutějším způsobem. Následně policie musí řešit několik podivných úmrtí celé Prathanovy rodiny, přátel i jeho samotného. Hlavní podezřelou se stává právě Boom, ale neexistují proti ní žádné přímé důkazy. Dojde však k nečekané události, protože o dědictví se přihlásí podnikatelova první žena, která se nastěhuje do jeho domu i se svými čtyřmi dětmi. Boom však přísahala, že skoncuje s celou jeho rodinou a tak hrůza ještě není u konce. Voodoo praktiky se znovu ukáží jako ďábelské řešení všech problémů…



Český název: Voodoo: Umění ďábla
Režie: Tanit Jitnukul
Rok výroby: 2004
Délka: 96 min
Země: Thajsko
Alternativní název: Art of the Devil


Hrají:
Supakson Chaimongkol...(Boom)
Arisa Wills...(Nan)
Krongthong Rachatawan...(Kamala)
Somchai Satuthum...(Danai)
Tin Settachoke...(Prathan)
...a další


Možná si řeknete, že jsem toho na úvod prozradil víc, než by bylo zdrávo...Jenže to už udělali samotní tvůrci za mě, protože nám to nejdůležitější naservírovali hned na začátku a tak je divák ochuzen o to nejzajímavější (postupné rozplétání příběhu). I to se ukázalo jako jeden ze špatných kroků, které zrovna moc nepotěšili většinu diváků. Bohužel tento film má na můj vkus slabin víc než dost. Asijské filmy mám velice rád a ještě před „invazí“ skandinávských filmů v posledních cca pěti letech patřili k mým nejoblíbenějším. Jenomže Thajsko nebylo nikdy hororovou velmocí a opravdu moc dobrých filmů z tamní distribuce neznám.

Jednou z dalších slabin je dosti chabá atmosféra. Jelikož již od úvodní scény víme, kdo za vším stojí, co jí k tomu vedlo a jak zabíjí své oběti, jsme ochuzeni o moment překvapení a tím pádem ani atmosféra nemá ty správné grády. Vlastně jen přihlížíme tomu, kdo zemře jako další a jakým způsobem. Právě mord scény patří k tomu nejlepšímu, co nám tu bylo nabídnuto (taková scéna s úhoři v nemocnici je velice působivá). Jenomže veškerý dojem zhatil zmatený (nebo spíše by se dalo nazvat chaotický) střih. Který z toho všeho udělal jeden guláš. Přitom potenciál tu mohl být velký, ale zůstal naprosto nevyužitý.

Přitom si stačilo více pohrát se samotnými voodoo praktikami, navodit potřebné napětí (vždyť se jim to několikrát podařilo, tak proč to nešlo celý film) a hlavně ubrat nohu z plynu. Tempo scén, které na sebe na první pohled ani moc nenavazovaly bylo zbytečně uspěchané. A přitom jedním slovem nudné. Některé pasáže byly tak nezáživné, že jsem u toho málem usnul. Jediné co mě drželo při životě, byly ty dvě pohledné herečky, které by určitě stály za hřích. Jinak ovšem tento film moc dobrých zážitků nepřinesl. Jsem z něj spíše zklamaný, takže tomu samozřejmě nemůžu dát ani průměrné hodnocení.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat