0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 8. 2016

Ice Spiders (2007)

 Céčkový brak k pousmání. Hopsající geneticky upravení pavouci jsou žhavými adepty na nejhorší film, který byl kdy natočen...

Skupina studentů i se svým trenérem přijíždí do lyžařského střediska v Utahu, aby zde trénovali na závody. Jejich instruktorem se má stát Dash, bývalý olympionik a jejich vzor, který po úrazu již aktivně nesportuje. Nikdo z nich nemá ani tušení, že se k nim blíží nebezpečí, které je snad horší než lavina. Z přísně utajené laboratoře, která leží nedaleko střediska (dalo by se říci za kopcem) uteklo šest nebezpečných, agresivních a hlavně pořádně hladových subjektů, kteří si to ihned zamíří směrem k hojně „obsypané“ sjezdovce. Genetický upraveným velkým pavoukům je na stopě armádní jednotka, která má za úkol je všechny pochytat. Dorazí však včas k horské chatě, která se stala dočasným úkrytem přeživších lyžařů? Ti jsou totiž neustále napadáni agresivními pavouky a jejich počet se začne zmenšovat…




Český název: Sněžní pavouci
Režie: Tibor Takács
Rok výroby: 2007
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Patrick Muldoon...(Dan 'Dash' Dashiell)
Vanessa Williams...(Dr. April Sommers)
David Millbern...(profesor Marks)
Thomas Calabro...(Baker)
Stephen J. Cannell...(Frank Stone)
Noah Bastian...(Chad Brown)
...a další


Když jsem kdysi tento film viděl poprvé, označil jsem jej za totální odpad a jeden ze tří nejhorších filmů, které jsem kdy viděl. Od té doby jsem však shlédl něco přes 2000 hororů a se svým tvrzením již nesouhlasím. Pořád je to hodně špatný film, ale znám už řadu jiných ještě mnohem horších kousků, které si to ODPADNÍ hodnocení zaslouží mnohem více. Vždyť tohle je taková blbost, že se u toho člověk i docela pobaví. Pokud však neočekáváte zázraky, což u podobných céček snad ani nejde. Já se kupříkladu u toho ani moc nenudil. Takács je totiž svými filmy pověstný a slovo (kvalita) on ani nezná.

Barevní skákající pavouci, stupidní chování postav, amatérské (céčkové) efekty a několik srandovních hlášek - tak přesně tohle si vždycky vybavím, když si na tohle veledílo vzpomenu. Oproti tomu o nějaké hororové atmosféře či snad napětí si můžeme nechat jen zdát. Idiotský scénář a způsob jakým nám to bylo naservírováno, to prostě a jednoduše nedovoloval. (Ne)logické kiksy se tu na nás valí snad v každém záběru a tak pokud chcete film přežít ve zdraví a bez psychické újmy, bylo by dobré se během sledování neustále napájet nějakým dobrým alkoholem, který máte zrovna k dispozici.

Více se k Ice Spiders snad ani napsat nedá, protože bych se jen neustále opakoval. Kdybych měl film hodnotit jen po hororové stránce, musel bych tomu samozřejmě dát nulu – protože ta se tu prostě nevyskytuje. Ale je to takový kýč, že jako pavoučí komedie to prostě nějaké to kouzlo má a já se i několikrát hlasitě zasmál. 

Hodnocení:
Těch 30% dávám jen z recese, protože znám ještě horší kousky! 

Žádné komentáře:

Okomentovat