0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 8. 2016

Fire Serpent (2007)

 Jednou za čas rozpoutají podivní sluneční tvorové na planetě Zemi hotové ohnivé peklo...

Poté co na slunci vypuknou silné erupce zamíří k Zemi zvláštní druh ohnivé bytosti, která na naší planetě založí několik požárů. Během návratu z akce je jeden z hasičů zabit podivným ohnivým tvorem připomínajícím hada. Jake se snaží vše vysvětlit svým nadřízeným, ale nikdo jeho svědectví nevěří. Nikdo kromě bývalého hasiče Dutche, který mladíkovi řekne, že to není poprvé, co podobný tvor řádil na Zemi. Vláda údajně o všem ví, ale vše se snaží držet pod pokličkou. Když však dojde k několika podivným úmrtím, stane se Jake hlavním podezřelým. Vládní agenti společně s hlavní vyšetřovatelkou totiž mají za to, že požáry úmyslně zakládá právě Dutch a Jake je jeho společníkem. Oběma mužům nezbývá nic jiného, než se vydat do „boje“ proti ohnivému hadovi sami, dřív než dojde k mnohem větší katastrofě a pokusit se očistit své jména. Jenže v patách mají skupinu agentů, kteří hodlají zamést všechny stopy a navíc mají s tvorem své vlastní plány…



Český název: Ohnivý had
Režie: John Terlesky
Rok výroby: 2007
Délka: 89 min
Země: Kanada / USA

Hrají:
Nicholas Brendon...(Jake Relm)
Sandrine Holt...(Christina Andrews)
Randolph Mantooth...(Dutch Fallon)
Robert Beltran...(Cooke)
Lisa Langlois...(Heather Allman)
...a další


Už když jsem film viděl poprvé, měl jsem co dělat, abych ho viděl do konce. No a i tentokrát jsem u toho několikrát málem usnul. Za ty roky jsem už viděl celou řádku béčkových – céčkových hororů, které hraničí s odpadem, přestože jejich námět nevypadal zprvu vůbec špatně a tento kousek je toho zdárným příkladem. Tím nechci říct, že by scénář byl nějak zvlášť dobrý, ale přece jenom mě oficiální text distributora zaujal. Nápad se slunečním tvorem rozsévajícím ohnivou zkázu je docela originální, ale jeho zrealizování dopadlo téměř katastrofálně. Rozpočet 2 000 000 dolarů se ukázal jako hlavním důvodem neúspěchu a hned v závěsu za ním, byla neschopnost režiséra.

Za celou dobu (snad kromě úplného začátku) nedokázal vytvořit potřebnou atmosféru, která by alespoň trošku zmírnila to trápení, které pocítí každý divák, jenž se na tento film podívá. Spíše než horor to mnohdy připomíná spíše nepodařený pokus o natočení jakési scifi komedie, při které se dočkáme několika velice špatných speciálních efektů. Digitální paskvil v podobě počítačově udělaných „gore“ scén a svítících očí nevyděsí ani osmileté děcko. Když k tomu připočítám i fakt, že hada v celé jeho „kráse“ uvidíme asi jen dvakrát (třikrát) a jinak se musíme spokojit s malou ohnivou „jiskrou“, byl průser na světě.

A to raději ani nechci mluvit moc o samotných dialozích či uvěřitelnosti některých situací. Jakoby to tvůrci sesmolili po nějaké solidní párty. No někteří herci mi přišli, že byli sjetí snad i po celou dobu natáčení. Protože o nějaké závratné přehlídce nezapomenutelných hereckých výkonů, se nedá mluvit ani náhodou. Přitom se tu objevilo několik známějších tváří (viz Nicholas Brendon, Sandrine Holt). Moc nechápu jejich účast, ale asi neměli zrovna do čeho píchnout. Bohužel tak Fire Serpent absolutně nenaplnil mé očekávání, které jsem do něj vkládal. Pokud můžete, tak se tomuto filmu raději vyhnete. Snad jen jste li vášnivým hasičem a nebo snad pyromanem…


Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat