0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 8. 2016

Bride of Chucky (1998)

 Nadržený Chucky už nechce být sám a tak si najde stejně zvrácenou partnerku…

Díky uplacenému policistovi se podaří Tiffany získat ostatky Chuckyho. Pomocí černé magie a svým šikovným ručičkám se jí povede svého bývalého milence uvězněného v těle panenky oživit. Ten však její lásku moc neopětuje a po menší výměně názorů jí zabije. Byl však dlouho sám a tak se rozhodne za pomoci voodoo rituálu přenést její duši do další panenky. Chucky však pořád nejvíc touží po návratu do lidského těla a tak se rozhodne společně s Tiffany vyrazit na hřbitov, kde byli ostatky Charlese Lee Raye pohřbeny. V jeho hrobě totiž zůstal amulet, který by jim to umožnil. Potřebují však najít „dobrovolníka“, který by je tam odvezl. Toho najdou v podobě mladíka Jesseho, který se rozhodne utéct společně se svou dívkou Jade z dosahu jejího despotického strýčka. Během jejich útěku však dojde k několika podivným vraždám a oni se stávají hlavními podezřelými. Nemají ani tušení, že dvě panenky které jim dělají společnost, jsou až moc živé a ze všeho nejvíce mají rády zabíjení. 



Český název: Chuckyho nevěsta
Režie: Ronny Yu
Rok výroby: 1998
Délka: 89 min
Země: USA / Kanada

Hrají:
Katherine Heigl...(Jade)
Nick Stabile...(Jesse)
Gordon Michael Woolvett...(David)
Jennifer Tilly...(Tiffany)
Brad Dourif...(Chucky)
...a další


Po nepříliš povedené trojce jsem už začal nad touto sérií lámat hůl. Celé to začalo čím dál více sklouzávat spíše ke komediálnímu žánru. Kombinace hororu a černého humoru mi nikdy nevadila, ale přece jenom nic se nemá přehánět. Tvůrci tohoto filmu a především scénárista Don Mancini si po neúspěchu posledního dílu však řekli, že právě hororová komedie (nebo snad už by se hodilo i označení parodie) je správná cesta a tak ještě více upustili od klasického slasheru. Což se však nakonec ukázalo jako ten nejlepší tah, jaký je mohl napadnout. Chuckyho nevěsta totiž patří k těm lepším dílům. Dokonce bych jí zařadil zhruba na stejnou úroveň jako dvojku.

Angažováním Katherine Heigl a Jennifer Tilly se navíc zvedla i úroveň hereckých výkonů. Druhá jmenovaná tedy spíše zaujme svými křivkami, ale ani po herecké stránce si nevedla nejhůře. Hlavními tahouny se tu však staly obě panenky. Chucky je opět pěkně nadržený a to jak na zabíjení, tak i co se sexu týče. Společně s Tiffany se z nich stává pekelná dvojice, která nám nabídce pestrou škálu mord scén, z nichž některé jsou prostě nezapomenutelné (scéna s hřebíky, střepy). Líbilo se mi technické provedení jednotlivých vražd a to jak po trikové stránce, tak i co se morbidnosti týče. Navíc vše okořeněné množstvím černého humoru i luxusních hlášek. Samozřejmě Chuckyho opět namluvil Brad Dourif.

Režisér Ronny Yu vdechl této sérii novou podobu a jeho práce se mi líbila. Neopomnělo se tu na odkazy na několik kultovních sérií (viz policejní rekvizitář na začátku), vše bylo doprovázeno slušným hudebním doprovodem (zazní zde několik skladeb Roba Zombieho) a kameraman nám nabídne několik opravdu „šťavnatých“ záběrů (viz postelová scéna). Mnoho lidí však odsuzuje nevyrovnanost celého filmu, kdy se tu objeví několik nezáživných pasáží. Ani ty však nejsou ochuzeny o černý humor, kupříkladu milenecká krize obou psychopatických panenek byla k popukání. Chuckyho nevěsta tak v mých očích rozhodně zabodovala a já tak s radostí můžu dát nadprůměrné hodnocení. 

Hodnocení:
70% 

Žádné komentáře:

Okomentovat