0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 7. 2016

Raging Sharks (2005)

 Mimozemšťani, agresivní žraloci, skupina uvězněných vědců a hlavně kupa nudy. Na to vše se tu dá narazit v míře vrchovaté. Bohužel.

Ve vesmíru dojde ke střetu dvou vesmírných lodí a následkem toho spadne mimozemské těleso do vod Bermudského trojúhelníku. Naneštěstí je nedaleko odsud podmořská vědecká stanice Oshona s několika vědci a pomocným personálem. Během nucených oprav jsou napadeni a zabiti dva potápěči a navíc je poškozen i přívod vzduchu a radiové spojení. Naštěstí si jejich odmlky všimne námořnictvo a do oblasti vyšle záchranou loď a ponorku. Na palubu se dostane i doktor Mike Olsen (jenž na Oshoně šéfuje a má tam i svou manželku Lindu) a agent pojišťovny Stiles, který má za úkol prověřit, jestli na stanici nedošlo k selhání lidského faktoru. Na záchranu odříznutých vědců jim však nezbývá příliš mnoho času. Vzduch ubývá strašně rychle a navíc se tu objevilo hejno velice agresivních žraloků…




Český název: Žraloci
Režie: Danny Lerner
Rok výroby: 2005
Délka: 92 min
Země: USA / Bulharsko


Hrají:
Corin Nemec...(Dr. Mike Olsen)
Vanessa Angel...(Linda Olsen)
Todd Jensen...(Ben Stiles)
Elise Muller...(Vera)
Binky van Bilderbeek...(Harvey)
Corbin Bernsen...(Kapitán Riley)
...a další


Jeden z prvních filmů Nu Image, který jsem měl možnost vidět. Je to už strašně dávno, co se mi film dostal do rukou, ale můj názor se na něj nezměnil ani teď. Jde o jeden z nejhorších filmů, jaký jsem měl možnost vidět. Nejde ani tak o to, že se to točí okolo mimozemských nerostů, díky kterým jsou žraloci ještě více agresivní, ale celkově scénář tohoto filmu považuji za velice špatný. Ostatně všechno v tomto filmu je hodně slabé. Dá se tu sice narazit na několik slibných momentů a náznaků jakési atmosféry, ale jinak je to po většinu času jedna velká nuda. Přitom ten útok na potápěče ještě tak špatný nebyl a kdyby film pokračoval v podobném duchu, mohlo to dopadnout ještě relativně dobře.

Jenže kdyby...Po většinu času se tu neustále opakují stejné scény, no a ty se žraloky si tvůrci vypůjčili (nebo jen sprostě ukradli?) z nějakých dokumentů. Když už asi po čtvrté vidíte stejný výskok žraloka, nebo jeho vyceněnou tlamu – začne vás to dost nudit. Bohužel přestože útoků tu pár bylo, většina děje se točí okolo rozhovorů a dialogů, které vás pomalu ale jistě unudí k smrti. Nezáživné charakteristiky jednotlivých postav, nezachránilo ani angažování tří pěkných hereček. Stejně se tu ani jedna neodhalila, tak co. Docela mě překvapila účast Corbina Bernsena, šíleného zubaře. Asi neměl zrovna do čeho píchnout.

Takže ve finále tuhle parodii na žraločí filmy beru jako velice nešťastnou ztrátu hodiny a půl svého života. Řvoucí žraloci již dneska nikoho nepřekvapí, ale ti tančící mimozemšťané – to už bylo moc i na mou maličkost. Kdyby se tvůrci totálně vysrali na tu scifi část svého děje a více se věnovali vytvoření potřebné atmosféry a hlavně více útokům žraloků, mohl z toho být alespoň průměrný film. Na pár světlejších záblesků se tu dá narazit. I díky nim tomu nedám ODPAD.


Hodnocení:
10%

Žádné komentáře:

Okomentovat