0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 7. 2016

House Next Door, The (2006)

Většina lidí by v podobném luxusním domě chtěla žít, ale jen do chvíle, než vám toto pekelné sídlo ukáže svou pravdou tvář. To už je ovšem pro vás i vaší rodinu pozdě!

Manželé Col a Walker si až doteď žili docela bezstarostným životem. Žít v tiché a poklidné ulici, obklopeni milými a přátelskými sousedy, co víc si může člověk přát. Jenže ve chvíli, kdy si mladí novomanželé nechají postavit luxusní dům hned vedle jejich pozemku, se všechno změní. Brzy poté, co architekt Kim dokončí svůj projekt, dojde v novém domě k neštěstí. Během následujících měsíců se zde vystřídá několik nových majitelů, ale všechny rodiny postihne nějaká ta „nehoda“. Col je přesvědčená, že dům ovládá zlo a musí být prokletý. Sama na vlastní kůži pocítí, že s ním není něco v pořádku. Její bezstarostné manželství začíná mít vážné trhliny a pokud jej chce zachránit, musí začít jednat!



Český název: Záhadný dům
Režie: Jeff Woolnough
Rok výroby: 2006
Délka: 86 min
Země: USA / Kanada


Hrají:
Lara Flynn Boyle...(Col Kennedy)
Colin Ferguson...(Walker)
Mark-Paul Gosselaar...(Kim)
Heather Hanson...(Claire)
Natalie Lisinska...(Eloise)
...a další


Jistě si všichni pamatujete na seriál Věřte nevěřte. Tento film by se klidně mohl stát jedním z příběhů a dopadlo by to s ním mnohem lépe. Bohužel se však jedná o samostatný film a jako celek to moc nefungovalo. Přitom je Jeff Woolnough zkušeným režisérem, ale zřejmě většinu rozpočtu spolkli herecké honoráře. Na televizní film to není úplná katastrofa, ale základem kousků s podobným tématem je pořádná pokud možno mysteriozní atmosféra, což zde se nestalo. Dá se zde narazit na několik povedených scén, ale jinak aby tu divák solidní dávku napětí opravdu pohledal.

Což je velká škoda, protože se z tohoto námětu dalo vytřískat mnohem více. Udělat mlžný opar kolem luxusního domu, pohozená těla zvířat a dvě rádoby lekací scény to je opravdu málo na vytvoření hororové atmosféry. Zvláště když většina dialogů připomíná spíše jakousi trošičku drsnější telenovelu, nežli thriller (horor). Naštěstí se tvůrci občas dokázali odvázat a tak se dočkáme i několika mrtvol, nebo trošku drsnějších situací. Bohužel oné „sladkosti“ se film nezbavil po celou dobu, protože divák se u něj spíše nudí, nežli by se měl bát.

Největší hvězdou zde byla bezesporu herečka Lara Flynn Boyle. Sice už po plastických zákrocích v obličeji částečně ztratila mimiku, ale pořád je to na své roky pohledná herečka, skoro stejně jako za mlada. Její výkon patřil rozhodně k tomu nejlepšímu, co tu bylo k vidění. Ostatní herci byli ovšem dost průměrní a některým jsem jim tu jejich (posedlost) moc nevěřil. Asi nejvíce mi vadilo, že se tu prostřídají tři rodiny, které mají každá svůj smutný příběh, ale díky neschopnosti režiséra jsme o něj v podstatě ochuzeni a vše nám je podáno jen po kapkách.

Záhadný dům se tak nedokázal vyprostit ze své podprůměrnosti a tuctovosti. Filmů o posedlých domech existuje hodně a většina z nich je lépe zpracována. No a jelikož jsem byl u jeho sledování spíše nespokojen, je celkem logické, že nemůžu dát ani průměrné hodnocení.


Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat