0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 3. 2016

Decoys 2: Alien Seduction (2007)

 Vraždící krásky z jiné planety jsou zpět! Nadržených mladíků je všude dostatek, takže pokus o „reparát“ může začít.  

Universita Northwestern je stejně jako každá jiná, plná nadržených studentů a studentek, kteří si rádi zpříjemňují chvíle nejrůznějšími neřestmi. Sam a jeho přátelé uzavřou sázku, kdo z nich „přefikne“ během semestru co nejvíce holek. Potencionálních kandidátek je tu dost, ale nikdo z nich nemá ani tušení, že se jejich škola stala útočištěm vesmírných stvoření, které zde v podobě pohledných blondýnek, hledají mužské oběti, které potřebují k přežití svého druhu i za cenu jejich úmrtí. Zprvu si zmizení několika lidí nikdo nevšímá, ale přece jenom se najde někdo, kdo tuší, co za tím vězí. Není jim nikdo jiný, nežli hrdina prvního dílu Luke, který jen zázrakem přežil a nyní hodlá zničit krvelačné bestie jednou provždy.  

Český název: Návnada 2: Svádění
Režie: Jeffery Scott Lando
Rok výroby: 2007
Délka: 94 min
Země: Kanada

Hrají:
Corey Sevier...(Luke Callahan)
Tyler Johnston...(Sam Compton)
Kailin See...(Stephanie Baxter)
Kim Poirier...(Constance Snowden)
Dina Meyer...(Dr. Alana Geisner)
Tobin Bell...(Profesor Erwin Buckton)
...a další


Popravdě jsem si první Návnadu už vůbec nepamatoval a tak jsem si jí prostě musel pustit znovu. Abych si oživil paměť, o čem že to vůbec je. No velký dojem na mě neudělala a tak jsem od tohoto pokračování absolutně nic nečekal, no a ani jsem nic nedostal. Oba díly jsou téměř totožné – tedy hlavně co se kvality týče. Slabý scénář nedokázal téměř po celou dobu navodit alespoň trochu zajímavou atmosféru, což mi na tom vadilo asi nejvíce. Navíc Lando nepatří mezi kvalitní režiséry a tak jak se uvedl na začátku své kariéry, tak se to s ním táhne i dodnes. Vypadá to však, že si byl vědomý veškerých nedostatků, kterých se tu dá najít nespočet a tak sáhl po stejné „zbrani“ jako jeho předchůdce.

Tou byl výběr několika pěkných (rádoby) hereček, aby alespoň něčím dokázal rozptýlit znuděné publikum. Polonahá děvčata jistě potěší hlavně mužskou část publika, ale je smutné, když je to jediný prvek, který je na filmu dobrý. Vlastně byli dva. Tím druhým bylo obsazení dvou známých tváří, alespoň do vedlejších rolí (Dina Meyer, Tobin Bell). První jmenovaná dostala sice více prostoru nežli její kolega, ale i tak byla velká škoda, že ani to nestačilo ke zvýšení úrovně filmu. To Bell nedostal ani možnost ukázat své kvality, což bylo další velké mínus. Zbytek osazenstva už tu byl jen do počtu a podle toho vypadali i jejich herecké výkony.

To samé se dá říci i speciálních efektech. Přece jenom bych po třech letech očekával nějaký ten posun k lepšímu, ale i zde k žádnému pokroku nedošlo. Pořád si myslím, že jde jen o podprůměrné napodobování Species, které balancuje na samotné hranici odpadu a nepřesvědčí mě o tom ani lehce podprůměrné hodnocení na internetu. Dokonce bych si dovolil tvrdit, že u prvního dílu bylo ztvárnění mimozemských tvorů v proměněné verzi lepší. To samé mohu říci i o vražedných scénách, či kvalitě černého humoru / potažmo rádoby humorných hlášek.

Decoys 2 tak v mých očích rozhodně lepší než předchozí díl není. Nezachránil to ani návrat dvou „hrdinů“ z jedničky, kteří mi tu spíše jen překáželi. Snad kdybych se na film podíval v době vzniku, dokázal bych v něm najít zalíbení, ale dnes už se mnou polonahé holky ve filmech moc necloumají. Takže budu hodnotit úplně stejně jako předchozí díl.  

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat