0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 3. 2016

Cabin Fever (2016)

Tvůrci tohoto remaku si utrhli hodně velké sousto, které ne každý dokáže strávit. Někteří jej označují za zcela zbytečný, jiným se zase líbí. 

Pětice přátel si chce užít několik dní volna v odlehlé chatě u jezera. Po menší rozepři s prodavačem na benzínové pumpě může konečně započít zábava. Každý se hodlá bavit podle svého. Někdo dá přednost alkoholu, jiný sexu či bláznění v lese. Jenže příchodem zakrváceného vandráka, který u nich hledá pomoc, se vše změní. Muž je viditelně něčím nakažený a naše partička se jej rozhodne dost nešikovně zahnat pryč. Tím však jejich problémy nekončí. Velmi záhy se ukáže, že jde o smrtící virus, který se rozšíří rychlým tempem i mezi přáteli. Nastává panika a zoufalý boj o přežití. Virus totiž není jediným nebezpečím, které jim v těchto končinách hrozí.


Režie: Travis Zariwny
Rok výroby: 2016
Délka: 99 min
Země: USA

Hrají:
Samuel Davis...(Paul)
Matthew Daddario...(Jeff)
Nadine Crocker...(Marcy)
Gage Golightly...(Karen)
Dustin Ingram...(Bert)
...a další


Když se mi před léty dostal do rukou původní film Eliho Rotha, byl jsem z něj doslova na větvi. Po letech sice mé nadšení poněkud opadlo, ale pořád jej hodnotím jako nadprůměrný kousek. Následující dvě pokračování již tak dobré nebyli, ale hlavně trojka stojí taky určitě za pozornost. Proto když jsem uviděl, že se natočil remake, byl jsem mírně řečeno v rozpacích. Bylo to vážně potřeba? Dal k tomu Eli vůbec svolení? No jak to tak vypadá, tak asi jo, ale po jeho shlédnutí si myslím, že to bylo docela zbytečné. Kvalitou se svému předchůdci rozhodně nevyrovná a spíše je jen jeho lacinou kopií. Zvláště když se většina scén podobá originálu jako vejce vejci – jen v horším provedení.

Jména postav (párů) zůstala stejná, jen je tvůrci trochu promíchali, takže se nelekejte, že vám tu něco nesedí. Bohužel při castingu neměli moc šťastnou ruku při výběru herců, kteří viditelně podávali oproti originálu o dost slabší výkony. To samé se však dá říci i o lidech, kteří měli na starosti speciální efekty. Zatímco v původním filmu to byla doslova pastva pro oči, tak tady se jednalo o „slabší odvar“. Jaksi se vytratila ona „nechutnost“ gore scén (o morbidnosti) se ani bavit nebudu a co víc dvě nejlepší scény (ta z kůlny a ve vaně), které jsem si tehdy nejvíce užíval, zde byly až trestuhodně odfláknuty.

Navíc si nelze nevšimnout, že některé situace, zde byly prach sprostě vystřihnuty. Asi jim už nevycházel rozpočet. Ti co neviděli originál, to však ani nepostřehnou, takže se mnou nejspíš nebudou souhlasit. I zde se dá totiž narazit na několik slibných scén, které udržely film někde na hranici podprůměrné a průměrné úrovni. K dobru musím připočítat i hudební doprovod, který se mi líbil. Místy dokázal přece jenom navodit příjemnou atmosféru, která se tu a tam objevila.

Dost jsem uvažoval nad finálním ohodnocením tohoto remake, protože popravdě nesahá originálu pomalu ani po kotníky. Nicméně pro ty „neznalé“ to může být zajímavá podívaná, která neurazí, ale ani zrovna dvakrát nenadchne. Takže zůstanu někde mezi 40-50%.

Hodnocení:
45% 

Žádné komentáře:

Okomentovat