0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

18. 3. 2016

BloodRayne: The Third Reich (2011)

Nacisté třeste se! Uwe Boll přichází...

Tentokrát se s hlavní hrdinkou Rayne přesuneme do období 2. světové války. Ta se připlete do přestřelky na vlakovém nádraží, kde urputně bojuje několik členů odboje s nacistickou přesilou. Rayne při souboji s německým velitelem Brandem neodolá svým potřebám a ještě před jeho smrtí mu vysaje krev. Netušíc, jej však promění v dalšího dhampira, který se rozhodne za pomoci šíleného doktora Manglera naplno využít svých nových schopností. Hodlá vytvořit celou armádu „upírů“, kteří by nacistickému Německu pomohli zvrátit průběh války v jeho prospěch. Rayne tomu musí zabránit, ale tentokrát narazí na rovnocenného protivníka.



Režie: Uwe Boll
Rok výroby: 2011
Délka: 79 min
Země: USA / Kanada / Německo

Hrají:
Natassia Malthe...(Rayne)
Brendan Fletcher...(Nathaniel Gregor)
Michael Paré...(Commandant Ekart Brand)
Clint Howard...(Doktor Mangler)
Willam Belli...(Vasyl Tishenko)
...a další


Bylo jen otázkou času, kdy se Uwe rozhodne natočit další pokračování této mnohými zatracované série. Bylo jen potřeba narychlo splácat nějaký ten scénář, přemluvit několik herců z dvojky a sehnat pár ochotníků, kterým nevadí ze sebe dělat na place blbce. Což nikdy není moc velký problém a tak se mohl s chutí opět pustit do práce, kterou však ocení snad jen jeho skalní fandové. Pro ty ostatní nastala jen další noční můra. Popravdě jsem po tom minulém westernovém fiasku ani neměl chuť jít do třetího dílu, ale ze zvědavosti jsem to prostě nakonec musel udělat. Přece jenom jsem se nechal zlákat úvodním textem distributora a snad někde v koutku duše doufal, že by se Boll konečně alespoň trochu přiblížil původní herní myšlence. Leč marně.

Rozhodně však bodla změna prostředí, kdy jsme se ze zapadlého westernového městečka přesunuli k nacistům. První přestřelka sice rovněž patřila k „ochotnickému“ představení, ale konečně se režisér (potažmo scénárista) opět rozhodl mnohem více využít postavu hlavní hrdinky. Oproti minulému dílu se tak dočkáme mnohem více bojových scén, při kterých bude zase pěkně stříkat krev na všechny strany. Nebýt špatné práce kameramana, možná bych si to i více užil, ale o co nás ochudil při akčních scénách, to nám vrátil při těch erotických. Uwe se rozhodl trochu přitvrdit, no a když N. Malthe nebyla proti, mohlo vzniknout několik scén, které jistě potěšily především mužské publikum.

Oproti minulému dílu se tentokrát více činili i její kolegové Paré a Fletcher. Oba dostali větší prostor, což jim musím přičíst k dobru. Bohužel nepříliš kvalitní scénář, jim však neumožnil naplno ukázat jejich potenciál. Jenže to bychom toho chtěli po režisérovi asi moc. Ten byl rád, že se zmohl na několik speciálních efektů, které zas až tak hrozně nevypadali, ale rozhodně to žádná velká sláva nebyla. Pokud však patříte mezi milovníky podobných (špatných) filmů, tak možná budete i tak spokojeni.

I tentokrát jsem se musel chvíli rozhodovat, jaké že bych tomu dal nakonec hodnocení. Přece jenom bych trojku viděl v trochu lepším světle, nežli druhý díl. Proto budu hodnotit úplně stejně jako tomu bylo u jedničky, protože víc si to rozhodně nezaslouží.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat