0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 2. 2016

Hostel (2005)

 V Bratislavě zažijete opravdové dobrodružství se vším všudy. Tedy to alespoň slibují tvůrci tohoto filmu!

Dva američtí turisté Paxton a Josh se vydávají do Evropy zažít pořádné dobrodružství. Na svých do cestách potkají Oliho, který se je rozhodne doprovázet. Chlapci toužící si užívat sexu, alkoholu a drog v co nejvyšší míře se nechají zlákat neznámým mladíkem, který jim doporučí pro ně neznámou Bratislavu. A tak se naše trojice ubytuje v malém hostelu, plném nadržených holek a radovánky mohou započít. Když se však jeho dva přátelé postupně ztratí, začne Paxtonovi docházet, že s tímto místem není něco v pořádku. Nemá ani tušení, že se dostali do spárů loveckého klubu boháčů, kteří jsou ochotni utratit velkou částku peněz jen proto, aby mohli v nedaleké továrně mučit bezbranné lidi. Bolest a utrpení může započít!!!


Režie: Eli Roth
Rok výroby: 2005
Délka: 94 min
Země: USA

Hrají:
Jay Hernandez...(Paxton)
Derek Richardson...(Josh)
Eythor Gudjonsson...(Oli)
Barbara Nedeljáková...(Natalya)
Jana Kaderábková...(Světlana)
Jan Vlasák...(The Dutch Businessman)
...a další


 Asi jen málokterý hororový fanda nezná tento „kontroverzní“ film Eliho Rotha. Proč kontroverzní? Nedá se říci, že by byl až tak brutální jak se o něm na internetu povídá (povídalo), ale našim sousedům Slovákům pěkně zvedl „kufr“. Přece jenom se z větší části natáčel u nás, o čemž svědčí i velká účast našich českých herců / modelek, ale děj je situován na Slovensko, kterému to moc na oblibě turistů poté nepřidalo. Přitom v tom bylo zcela nevině. To ovšem nikoho nezajímá a popravdě ani mě ne. Já se těšil na slibovaný masakr, kterého se mi ovšem dostalo v dosti malé míře. Což mě dost zklamalo.

Zvláště když divák musí doslova protrpět úvodní půlhodinu, během které se toho moc zajímavého neděje. Snad jen nadržení náctiletí si užijí nějaké ty odhalená dámská poprsí. Možná k tomu dopomohl i fakt, že mi trojice mladíků moc sympatická nebyla, ale to je jedno. Jistě potěší hity Michala Davida, které se tu objeví, či návštěva lázní, ale to bylo sakra málo. Naštěstí se film potom rozjel a já si ho tak mohl začít konečně užívat. Na scéně se objevilo nějaké to mučeníčko, ovšem žádný „masakr“ se ani tak nekonal.

Režisér se sice snažil aby vše vypadalo dost surově a nechutně – především pak ta část zbavování se umučených těl, ovšem hororové mazáky už tohle moc nevzrušuje. Zvláště když kamera před tím nejdůležitějším záběrem uhne stranou. Zakrvácené stěny, zvratky a bolestné výkřiky – to už začíná být pomalu klišé. Následný úprk z továrny byl taky hodný pousmání. Přesto znám mnohem horší filmy s podobnou tématikou, takže se nakonec přikloním k průměrnému hodnocení. Přece jenom se mi líbila tvůrčí myšlenka, kterou ovšem Eli dotáhl do konce jen napůl.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat